Jaké byste navrhli jištění, kolik okruhů světelných a zásuvkových?

<< < (3/6) > >>

Štefan Beláň:
To: SimunekNaprosto s vámi souhlasím. To co jsem viděl v koupelnách za instalace provedené uživateli bytů je otřesné!  Svítidla II. tř. jsou dnes pouze výjimky z let, kdy byla na trhu pouze svítidla "kopyta". Prosazuji chrániče nejen pro koupelny ale celou instalaci bytů.

Libor Cr.:
Já taky prosazuji chránič používat na kompletní instalaci, ale nějak se mi nedaří přesvědčit ostatní ve firmě ani zakazníky a jejich namitky, 1 chranič vypne celou instalaci a více chráničů si kvuli ceně nikdo nepořídí, budou to vyhazovat tepelné potřebiče, vysvětlení, že když jakykoliv spotřebič vyhazuje jeho hodnoty již neodpovídají bezpečnostním předpisům nezabírají, atd. Tak jak je přesvědčid poraďte.

Stanislav Pavézka :
Pane Libore Cr:
Nevím ,  kde jste došel na to, že tepelné spotřebiče vám budou vyhazovat chránič,nevyhazuje ho darling,svářečka,kompresor apod.
V SRN,Rakousku  se  používají téměř všude a nejsou s nima problémy.Od roku 1976 jsem namontoval proud.chráničů jako hlavních několik desítek ,a nejméně stejný počet jsem jich namontovaných jako hlavních viděl a to jak v RD,prac.strojích apod.Do roku 90 jsem používal DDR 0,1 - 0,5 A,po roce 93 0,03A FaG  a pokud je elektroinstala ce,zařízení v pořádku, nikdy  zbytečně nevypadává.Je pravda,že se stane jednou za čas,když odejde nějaké topné těleso v bojleru, pračce apod.chránič vybaví ,ale pro to tam je.Protože majitelé vesměs nikdy neprovádějí předepsaný pravidelný test, majitel se zárověň přesvědčí o jeho funkčnosti.Kdy by to s chrániči bylo tak,jak zde na těchto stránkách někteří odpůrci uvádějí,dávno by svět od chráničů upustil a vymyslel něco nového.Zatím se však nestalo.Mohu vám proudový chránič jen doporučit.

Libor Cr.:
Oj to netvrdím já, to tvrdí odpůrci chrániče a uvedl jsem jejich argumenty, hlavně omílají vybavování chrániče u bojleru ve spojení s vlhkostí, já jsem rozhodně pro chráníč.

Jaroslav Hasala:
To Libor.Cr:
Mrkněte na nějaké starší diskuze, tam jsme toto téma rozebírali vícekrát.
Osobně jsem také pro všeobecné používání proudových chráničů - "na všechno".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana