Jaké byste navrhli jištění, kolik okruhů světelných a zásuvkových?
Tomáš Nápravník:
To tedy znamená, že by se na každý okruh (jak světelný, tak i zásuvkový) měl dát proudový chránič?
To je vzhledem k finanční stránce opravdu těžké, ale pravda je že bezpečnost by měla být v první řadě. Samotná instalace vypadá v tomto pořadí:
jistič, proudový chránič, vedení? Je lepší použít kombinovaný jistič+proudový chránič? Ještě jsem se chtěl zeptat, zda musí být jmenovitý proud proud. chrániče shodný s jmenovitým proudem jističe před elektroměrem. (poklona)
Georgis Fasulis:
To Nápravník: Určitě nedávejte co okruh to jeden chránič - to by byla ekonomická zhýralost. Pan Hasala vám přece psal, že můžete použít jeden 4-pólový chránič a za něj navěsit ty okruhy, které chcete chránit chráničem - zásuvky v koupelně, kuchyni, světlo v koupelně, myčku, pračku atd. Já bych to tak udělal. A to, co nemusíte a nechcete chránit, tak přes chránič nezapojujte. V každém případě vám stačí jeden 4-pólový chránič za cca 2000 Kč.
Georgis Fasulis:
A nezapomeňte chránit přes chránič venkovní zásuvky a i vmitřní zásuvky ty, na něž je možnost a jistá pravděpodobnos t uživatelů, že si přes ně budou venkovní spotřebiče (sekačka apod.) přes prodlužku napojovat. Např. zásuvky v garáži či přízemní dílně apod.
Tomáš Nápravník:
Jasně, to je pravda já to jen trochu popletl s tím chráničem. a porady.
Luboš Zeman:
Vážený pane Libore Cr, každá Vaše reakce v jakémkoliv fóru začíná a končí: Pozvěte si odborníka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana