Jakou zvolit přepěťovou ochranu pro rodinný domek?
Petr Černoch:
Jen tak pro zajímavost, co si myslíte o nabídce svodiče přepětí na Aukru, najdete ji když si dáte vyhledat text:
DEHN svodič přepětí B+C, alternativa DEHNventilu
Neměl bych odvahu dát si do domu ochranu ve které už se někdo vrtal, ale možná se pletu
Dušan Šnajdárek:
Stránka na aukru už zmizela,našel jsem ji v google cache... měl bych dotaz na p. Hájka,zda je možno přepěťové ochrany Dehn repasovat způsobem,jaký popisuje prodávající...?
Oldřich Morávek:
pokud vím, tak tahle ochrana (a některé další), jsou na Aukru k mání poměrně dlouho.
Už to o něčem svědčí.
Vzhledem k energiím, které má SPD krotit si nedovedu představit jakýkoli zásah do pouzdra na drámec montáže výrobcem.
Už jste někde viděl k mání repasovaný airbag?
Ten byste si do auta taky asi nedal, že?
Dušan Šnajdárek:
Právě proto se ptám jak se k tomuto staví výrobce,takový zásah do výrobku tohoto druhu asi nebude příliš legální.... ;)
Oldřich Morávek:
Asi bych neřek, že je nelegální.
Je to volba toho, kdo do toho leze.
Jestliže se někomu splaší šrajtofle a má chuť experimentovat, může si koupit a rozebrat (zničit), co chce.
Pravdou je, že pokud to údajně repasuje a dává dál do oběhu, nese za to zodpovědnost podle OZ.
Možná se pletu, ale jinak to asi omezeno není a dokud nevznikne škoda, nikdo po takovém experimentátor ovi nepůjde (to jsem ho nazval dost slušně)
Slovy klasika, nemusí se nám to líbit, můžeme s tím nesouhlasit, dokonce proti tomu i protestovat, ale to je to jediné, co s tím můžeme dělat.
Pro mě je výrobek tohoto druhu, po takovém zásahu nefunkční a bezcenný.
Jediné co mohu, je varovat vás před takovým nákupem. Je výhodný jen zdánlivě.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana