Nová opatření v ČSN EN 62305-4 ed.2
Milan Hudec:
Citace: Rozmahel Vladimír 10.02.2013, 19:35
A tady cítím sílu masáže. Nevím jestli je thajská nebo rajská. Nová norma je prezentována jako záruka na cosi, co není tak lehké zaručit. Trochu mně tu chybí zjevná pokora a uznání, že my sice cosi známe, příroda ale zůstane přírodou.
Potom ta prohlášení o tom, že si někdo rozdělí škodu když neudělá hromosvod dle nové normy může znít trochu falešně.
Já nepíšu doslova simulovat blesk, ale připojit bleskový proud na jímač (řekněme, že návrh ochranných prostorů zůstane jen na správném návrhu, blesk jako takový k dispozici nemáme), což bych přirovnal k prvnímu natažení hlavního deonu klasické instalace, kde pokud poté něco shoří, si onu škodu jmenovaní tři mezi sebou rozdělí a nikdo se tomu nepodivuje.
Oni totiž hromoflákači spoléhají na to, že do jejich hromosvodu nikdy neudeří, což může být pravda, opět bych to přirovnal ke klasické instalaci, kterou "klidně odfláknu", jelikož je malá pravděpodobnos t, že bude někdy připojena k síti.
Jan Hájek:
Citace: Rozmahel Vladimír 10.02.2013, 19:35
Trochu mně tu chybí zjevná pokora a uznání, že my sice cosi známe, příroda ale zůstane přírodou.
Potom ta prohlášení o tom, že si někdo rozdělí škodu když neudělá hromosvod dle nové normy může znít trochu falešně.
Koukám, že nejvíce o normách diskutují lidé, co je nečetli, nebo si nepamatují obsah. Schválně, o čem je část 1 a 2?
Už, aby se přestaly normy překládat, bude v oboru alespoň nějaká základní selekce.
David Hruda:
Citace: Jan Hájek 10.02.2013, 19:49
Už, aby se přestaly normy překládat, bude v oboru alespoň nějaká základní selekce.
Zjevně máte kromě sebestřednosti i problémy s češtinou...
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek 10.02.2013, 19:49
Koukám, že nejvíce o normách diskutují lidé, co je nečetli, nebo si nepamatují obsah. Schválně, o čem je část 1 a 2?
...
Předpokládám, že ti jde o určení přijatelného riziko a podle toho určení stupně ochrany, protože 100% je nereálné, vždy se k té hodnotě jen více nebo méně přibližujeme.
Jak se ta "procenta" spojí s praxí?
Je mi něco málo přes 50 let, dejme tomu, že si 40 let pamatuji. a něco znám z vyprávění
V obci, kde bylo před 50 léty kolem 100 obydlených objektů, dnes jich je do 200, odečtu X zásahů do kostela a nějaké škody od přepětí nebo vedlejších výbojů, max. 5 zásahů do stromu, který byl poškozen a tak jej pokáceli, a zbyde mi max. 10 zásahů, které způsobily větší škody jako vytrhané dráty ze zdi, podobné škody na elektroinstala ci, totální devastace elektroniky v objektu...
Nikdy tady nedošlo k úplnému nebo zásadnímu poškození objektu, požáru,...
Jak to "přepočítat na procenta"?
Jan Hájek:
Citace: David Hruda 10.02.2013, 20:24
Zjevně máte kromě sebestřednosti i problémy s češtinou...
Kolego, nepleťte si osoby s postižením či mentální retardací s lenochy a podvodníky.
Ti první si zastání zaslouží, ti druzí si zaslouží spráskat.
PS:Nechtějte, abych pouze kvůlivá Vaší lepší orientaci, barevně či kurzívou zvýrazňoval v textu pasáže, které jsou psány ironicky či expresivní hovorovou češtinou pro zdůraznění citového výrazu obsahu textu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana