Nová opatření v ČSN EN 62305-4 ed.2

<< < (5/9) > >>

Milan Hudec:
Se v tom moc nevyznám, ale pokud nepůjde hromosvodní soustava prakticky po dokončení její instalace vyzkoušet s tím, že podepsaný projektant, montér a revizák sh mezi sebou rozdělí případnou škodu, tak to budou dokola jen neustálé dohady o ničem

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  10.02.2013, 18:13

Se v tom moc nevyznám, ale pokud nepůjde hromosvodní soustava prakticky po dokončení její instalace vyzkoušet s tím, že podepsaný projektant, montér a revizák sh mezi sebou rozdělí případnou škodu, tak to budou dokola jen neustálé dohady o ničem

Pak potřebujete prostě blesk. Pokud vím tak poroučet počasí slibovaly dvě organizace působící u nás, ani jedné nevěřím.  ;)

Tohle skončí malováním zón povolené vzdálenosti na zemi.  :(

Milan Hudec:
Jste mne předběhl v abstraknostech, držel bych se při zemi a pro začátek prostě připojil generátor na jímač, to by jistě vyselektovalo mnohé

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec  10.02.2013, 19:06

Jste mne předběhl v abstraknostech, držel bych se při zemi a pro začátek prostě připojil generátor na jímač, to by jistě vyselektovalo mnohé

Mnohé určitě, ovšem kromě úderu blesku.  :D

Já bych měl představu jak dělat hromosvody, jenže to by bylo neprůchodné, takže je radši nedělám. Přiznám se, že mě ten záměrný zmatek a mlha kolem toho už nebaví. Občas si rád přečtu štiplavou poznámku pana Hájka, pokud je vtipná a jinak to jde mimo mě.  :)

Rozmahel Vladimír:
Citace: Milan Hudec  10.02.2013, 18:13

A tady cítím sílu masáže. Nevím jestli je thajská nebo rajská. Nová norma je prezentována jako záruka na cosi, co není tak lehké zaručit. Trochu mně tu chybí zjevná pokora a uznání, že my sice cosi známe, příroda ale zůstane přírodou.
Potom ta prohlášení o tom, že si někdo rozdělí škodu když neudělá hromosvod dle nové normy může znít trochu falešně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana