Muze byt takto zapojena domovni rozvodnice?

<< < (3/8) > >>

Jiří Schwarz:
Trochu nešťastné řešení je centrální chránič, pro světla v koupelně nebo ve sklepě ho beru jako rozumné řešení, ale v bytě, na chodbě? Tam je naopak dobře, když světlo jde i při vypadlém chrániči...

ACEOF ACES:
Myslím, že by bylo vhodné zvážit, které obvody by šly zapojit mimo proudový chránič, případně přidat ještě jeden proudový chránič.
Důležitá je také charakteristik a a vlastnosti proudového chrániče.

Lukáš Rotrekl:
Pořád nevidím nic neselektivního .

Diskuzí typu chránič ano chránič ne tu už bylo..... Já jsem zastáncem ano, pokud by člověk chtěl zvýšit spolehlivost, dal bych pro světelný okruh mimo jádro jeden jističochránič samostatně, ale v tom případě bych už přidal i hlavní vypínač, abych měl něco, čím bych vypnul celou instalaci za rozvaděčem jedním prvkem.

Další věc k dotazu: Máte svodiče přepětí (typ2). Ty jsou v paticích v případě problému lze vytáhnout. Jsou ale někde v instalaci předtím svodiče bleskových proudů (typ1)?

Josef Martinec:
Já jsem reagoval jen na ten jističochránič 16 A a za ním celou instalaci. O tom že je dnes 1f/25A  hlavní jištění už mírně za použitelnou hranicí ani nemluvě, ale taky to jde když zákazník vybere správné spotřebiče.

Daniel Hudzík:
Na byt je to uplne  v pohode, standardne, normalne. Vypadok centralneho chranica nie je vec, ktorej by som sa obaval. Maximalne zasuvku pre chladnicku by som dal mimo. Ale v zasade tam nie je co riesit

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana