Je možné použít starý plechový rozvaděč pro domácí rozvody ?

<< < (4/7) > >>

František Šohajda:
Citace

. no, ale taky budou stát 7000 Kč. budu muset rozpečetit ten elektroměr,

Za ty peníze uděláte 1/2 instalace i s rozvaděčem.... . ;D ;D

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Blažíček  21.01.2013, 16:34

... budu muset rozpečetit ten elektroměr, vysekat, udělat překlad,  zaštukovat, nechat zrevidovat, nechat znovu zapečetit, ty mi dají samo novej elektroměr, kterej si zaplatim... 

Tak pozor!
To je elektroměr od dodavatele energie?
To by poněkud měnilo situaci, protože jak do toho "hrábnete",  dá se očekávat, že budou chtít provedení odpovídající aktuálně platným připojovacím podmínkám, aktuálně platným normám...

Já jsem to z prvních příspěvků pochopil trochu jinak

Radek Červený:
Mnohé vám v dobrém poradili kolegové výše. A věřte mi, že to s vámi myslí dobře.

Když tuto hrůzu předěláte, místo abyste ji věnoval do skanzemu nebo do ekodvoru, tak z toho bude pořád bastl. Nemluvě o tom, že ten, kdo někdy takovou hrůzu upravoval na nové šasi vám potvrdí, že aby to jakš takš vypadalo a seděli kryty, bude to stát víc než nová prázdná skříň.

Já mít takovou hrůzu doma na chodbě a jít kolem toho večer po tmě, tak položím šrajtofli a uteču. Ale to je věcí názoru. Zřejmě patříte k těm, kteří když nemají problém, tak si ho udělají  ;)

P.S: Ten retroelektromě r vám víc sežere než naměří, dvacet jističů, fíčko, podružák na DIN, i s rezervou a hl. vypínačem čítám na rozvodnici 48 modulů v plastu, cena rozvodnice kolem litru, když už jste bolavý, kdyby jste si dal oceloplech ( lepší varianta ),  jste někde mezi 1500 až 2000. Elektrikář se tam s tím bude sr.t minimálně celý den a pokud tu úpravu udělá za dvojku, je blázen.

Jan Franěk:
Citace: Radek Červený  21.01.2013, 18:08

Když tuto hrůzu předěláte, místo abyste ji věnoval do skanzemu nebo do ekodvoru, tak z toho bude pořád bastl. Nemluvě o tom, že ten, kdo někdy takovou hrůzu upravoval na nové šasi vám potvrdí, že aby to jakš takš vypadalo a seděli kryty, bude to stát víc než nová prázdná skříň.

rozvodnici 48 modulů v plastu, cena rozvodnice kolem litru, když už jste bolavý, kdyby jste si dal oceloplech ( lepší varianta ),  jste někde mezi 1500 až 2000. Elektrikář se tam s tím bude sr.t minimálně celý den a pokud tu úpravu udělá za dvojku, je blázen.

Mám stejný názor.  (jednicka)

Citace: Radek Červený  21.01.2013, 18:08

Zřejmě patříte k těm, kteří když nemají problém, tak si ho udělají  ;)

Známe víc takových. Všichni šetří, až se zjistí, že prošetřili mnohem víc, než kdyby to nechali pořádně udělat odborníka. K tomu taky není o dodat.

Juraj Hámorský:
Citace: Vašek10A  21.01.2013, 15:33

Přiznám se ,  nevím o co jde.Porofix znám ze zdravvotnictví, ale ve stavebnictví či elektro ? Nebo jsem mimo :D

Nejako sa mi zatúlalo "o" teda správne porfix.

A k téme. Skúste si dať naceniť prerábku tej starej skrine a porovnajte s cenami u nových. Veľký rozdiel to nebude. Iba čo budete musieť zamurovať tu dieru, ale kúpa materialu nebude až taka položka. A možno sa rozhodnete pre premiestnenie rozvodnej skrine na lepšie miesto.

Raz to budete musieť prerobiť. Či je to dnes, o rok alebo o päť rokov. A peňazí je rovnako dnes, o rok alebo o päť rokov. A prerábka naraz je isto lacnejšia ako na niekoľko etáp.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana