Prečo podla vás neustále vyhadzuje prúdový chránič?
ACEOF ACES:
Citace: Petr Doležal 27.12.2012, 20:22
Něco podobného jako u mne. :'(
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,24984.msg186743.html#msg186743
Milan Hudec:
Pokud nechcete měnit chránič, je prostější cesta spočívající v osazení kvalitní PO třídy III, já bych ji instaloval hned vedle toho jističe napájejícího onen světelný okruh, ale nelze jistě zavrrhnouti řešení spočívající v instalaci hned u zdroje jiskření.
Chránič který máte použitý, je citlivýněkde kolem 15-20mA, ale při 50Hz :)
ACEOF ACES:
Pokud jste už neobjevil jinou závadu, tak mne napadá, jestli není obvod chráněný červeným proudovým chráničem,
ještě někde spojený s PE nebo pospojením , např. přes trubky, armatury nebo jinak.
Tak by mohl proudový náraz při zapnutí impulzních zdrojů pro LED, v některých případech způsobovat vznik vyrovnávacích proudů v obvodu chráněného červeným proudovým chráničem.
Tyto proudy už mohou být dostatečně velké (po krátkou dobu), aby vybavili proudový chránič.
Není ani třeba, aby byl světelný a zásuvkový obvod na jednom chrániči.
Pavel Majer:
Divím se, že to nikomu nepřišlo divné - zapojit 43 kusů jističů na jeden chránič... Při reálném vybavovacím proudu chrániče cca 20 mA postačí k vybavení chrániče unikající proud 0,5 mA v každém připojeném obvodu. A i když je unikající proud těsně pod hranicí vybavení, pak klidně postačí nějaká naindukovaná špička ze světelného obvodu a je to. Myslím, že by pomohlo rozdělit obvody na více proudových chráničů a bylo by po problému.
Ján Garaj:
Citace: Pavel Majer 20.01.2013, 08:21
Divím se, že to nikomu nepřišlo divné - zapojit 43 kusů jističů na jeden chránič... Při reálném vybavovacím proudu chrániče cca 20 mA postačí k vybavení chrániče unikající proud 0,5 mA v každém připojeném obvodu. A i když je unikající proud těsně pod hranicí vybavení, pak klidně postačí nějaká naindukovaná špička ze světelného obvodu a je to. Myslím, že by pomohlo rozdělit obvody na více proudových chráničů a bylo by po problému.
Nechcel som to takto akosi napísať sám, ale keďže táto možnosť je tu tiež. Tak čo keď naozaj hladáme poruchu tam kde nie je? To objavenie sa závady práve pri zapnutí svetelného okruhu môže byť len naozaj zhoda náhod. 100x nič a naraz. Skúste to rozdeliť.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana