Prečo podla vás neustále vyhadzuje prúdový chránič?
Ladislav Husár:
Ano máte pravdu, nad tymto som casto uvazoval ze proste unikajuce prudy z tych obvodov su nahrane vybavenia chranica, Prave som si zakupil novinku od metrelu MD 9270 aby som mohol tie male unikajuce prudy pomerať. Neviem si dost dobre predstavit ako to rozdelit nakolko v rozvadzaci moc priestoru uz nieje... chyba vyroby... :( a velke poucenie do buducna... Pristroj mam v na kalibracii, v tyzdni skusim ist k rozvadzacu a vykonat meranie.... ano je to tak 100x nic a potom bach... a je to...
Pavel Majer:
Při měření unikajících proudů a hledání závady vám budu držet palce. A ať vám asistuje projektant nebo konstruktér rozvaděče, bude to pro něj jistě přínosné. Jsem též projektant, ale na jeden proudový chránič připojuji max. 6 až 8 obvodů. A jističe za chráničem navrhuji zásadně dvoupólové - tyto jsou při hledání jakékoliv závady v obvodech za chráničem neocenitelné.
Maroš Klein:
Citace: Ladislav Husár 20.01.2013, 10:07
Neviem si dost dobre predstavit ako to rozdelit nakolko v rozvadzaci moc priestoru uz nieje... chyba vyroby...
Jednomodulové chrániče?
Ona elektrina sa vždy tak nejak zásadne chová "slušne" v prítomnosti elektrikára.
Ako odporúča p. Jaroš,skúste zistiť stav v PE. Najlepšie jednotlivo pre každý chránič pri maximálnej možnej záťaži. Neviete totiž aká je súdobosť vo vašej neprítomnosti.
Potom je možné porovnať aspoň orientačne maximálne unikajúce prúdy v jednotlivých chráničoch a zvoliť vhodné riešenie na ich prijateľné rozloženie.
Je v 1.NP kúpeľňa? Je v nej osvetlenie cez PCH?
Ján Garaj:
Myslím, že konštruktérom rozvadzača je kolega Husár - to priznal bez mučenia v tomto vlákne. Skúste naozaj aj za cenu nejakeho (dočasného) krátkodobého stavu prepojiť niektoré okruhy, svetlá ostatné určite nemusia byť v toľkých okruhoch, zásuvky podobne. Ale to sa takto naozaj na diaľku dá dosť ťažko poradiť. Treba to naozaj vyskúšať. Bolo by predsa hanbou nachať svoju prácu niekomu inému. To by vás určite ohovárali po celom okolí. To už ide tak trochu(hlavne) aj o Vaše meno - referencie. Pri tom meraní by naozaj mal byť ešte niekto skúsenejší, aby ste neboli úplne sám. Držím palce a rád by som sa dozvedel aj výsledok.
Oliver Mička:
Mohli ste to rozdeliť na viac okruhov lebo toľko ističov na jeden chránič som dlho nevidel zavesených a kedže ste "otcom" rozvádzača mohli ste tam nechať viac placu.. Priznali ste si to: "rozvadzac som robil sam, o to ma to viac stve, musim to vyriesit k spokojnosti zakaznika..." o:-)
Ja by som skúsil vymeniť jednoducho prúdový chránič za iný rovnakého typu, dá vám to chvíľku práce s tou lištou ale budete mat istotu. ;)
Mne raz chránič OEZ v rozvádzači vypínal prehrievajúci sa istič vedľa neho a tiež keď sme to zistili to trvalo..Istič bol chybný (... B10/1 sa prehrieval pri prúde 7A - napájal halogénové svetla ). Po výmene chrániča s ističom bol klud.
Majiteľ po nahodený chrániča niekoľkokrát nezavrel dvierka skrine a keď to bolo chladené tak to nepadalo ale akonáhle to niekto zavrel stačila chvíľka a už to padalo. :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana