Prečo podla vás neustále vyhadzuje prúdový chránič?

<< < (4/7) > >>

Miroš Jan:
Upřímně se přiznám, že se mně ještě nikdy nestalo, že by indukcí vybavil FI. Připadá mě to přitažené za vlasy. (eek)
PF7, běžně vypíná v rozmezí Idn od 17 – do 22 mA. Že by se dokázala taková energie naindukovat z okruhu mimo FI, do okruhu za FI?
 :o
Jaký je to typ AC, A, G, R, S, S/A, U?
Měř proud v PE:

Ladislav Husár:
Citace: Miroš Jan  27.12.2012, 22:57

Upřímně se přiznám, že se mně ještě nikdy nestalo, že by indukcí vybavil FI. Připadá mě to přitažené za vlasy. (eek)
PF7, běžně vypíná v rozmezí Idn od 17 – do 22 mA. Že by se dokázala taková energie naindukovat z okruhu mimo FI, do okruhu za FI?
 :o
Jaký je to typ AC, A, G, R, S, S/A, U?
Měř proud v PE:

ano to je divne aj mne,, ,  skor bude asi najlepsie zmerat unikajuce prudy ochrannymi vodicmi jednotlivych vyvodov ktore su pod chranenim chranica... priznam sa ze neviem o aky typ ide ale je to chranic Prúdový chránič - 263586 - PF7-40/4/003, ci je to AC,A,G... najdem asi az ho vymontujem na bocnom stitku... nemam momentalne katalog moelleru podla ich kodu...

Jiří Schwarz:
Celá ta závada mi tak trochu nutí myslet na to, jestli není nějaká chyba v zapojení N vodiče od ovládání světel, kdy by to způsobilo nějaký rozdílový proud u chrániče, ale proud, který je pod hranicí reakce chrániče a tak je "vypnutí" buď náhodné, nebo spojené s provozem nějakého spotřebiče, který tam nějaký ten mA rozdílového proudu přidá.
Když je chránič vypadlý (vypnutý),  jaký izolační stav proti PE má vodič N za chráničem?
Vše, co je horší než "jednotky MegaOhmů" je podezřelé!

Vzpomněl jsem si na to v souvislosti s jedním kopancem - trafo na zvonek zapojené na jistič od stykače (blokování),  tedy před chráničem a na N za chráničem. To nepadalo, to dokonce drželo. Ale řešil jsem něco jiného a při vypnutém chrániči jsem dostal ránu, že jsem si málem rozbil loket, jak jsem "couval". L prošlo přes trafo na N odpojený chráničem.

SMILEK:
Citace: Ladislav Husár  27.12.2012, 22:57

... pripojene spotrebice trvalo su, chladnicka, 2xTV, digestor, kavovar,  a spotrebice bezneho pouzivania...  uvazujete tak ze na niektorom z obvodov ktore su chranene prudovym chranicom unika cez PE prud, ktory je na hrane udrzatelnosti este prudoveho chranica ale ako nahle nabehnu pulzne zdroje pre svetla ktore su mimo chranica ale tak velmi "zanesu" siet bordelom ze proste vyhodi chranic... asi by som mal zmerat unikajuce prudy cez PE vodice zasuvkovych obvodov, a konecne si kupit nejaky kliestovy ampermeter ako uz dlho uvazujem....  :o
rele ktore bolo zlepene /raz za rok sa to stalo/ a napaja pulzne zdroje je SA2-02M coz je s 04M na rovnaku prudovu zataz...16A, ale to asi sam viete ak poznate vyrobky ELKOep

I to je jedna z možností - mají TV na primáru připojeno PE do zásuvky, nebo jsou ve třídě II (málo pravděpodobné, ale ne nemožné vzhledem k navazující kabeláži)?
Ta digestoř mne také láká...
Slepit relé v SA2-02M není zcela jednoduché a chce to slušné proudové rány.
Jak velkým proudem mezi L a PE "spolehlivě sundáte" to RCD? Na to v nouzi stačí i prázdná vidlice a několik vhodných, předem připravených rezistorů  ;)

Václav Třetí:

Zkuste hledat přechodové odpory v přívodu PEN do rozvaděče a jeho rozdělení na PE a N ještě v části před chrániči, která je společná i pro okruhy bez chráničů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana