Je nutná "chytrá" kompenzace asyn generátoru pro MVE?

<< < (2/6) > >>

Rozmahel Vladimír:
Pokud chcete mít přehled o všem, potřebujete optooddělovač a impulsní regulátor jalového výkonu. Ten běží přímo dle údajů z elměru. Vše je na netu.

Petr Petr:
Ten opto oddělovač je to jediné, co jsem našel že nabízí, našel jsem i typ čtyřkvadrantíh o elměru, adresy jednotlivých složek, ale nikde jsem nenašel detaily o rozhraní, ani protokol, nebo nejlépe něco víc o komunikaci. Můžete mě nasměrovat?
Většina MVE používá svůj elměr - tam samozřejmě není problém s komunikací, ale to se mi zdá zbytečně zdublované - radši bych pracoval s "oficiálními" daty, a ušetřím proudová trafa.
Díky
PP

Rozmahel Vladimír:
Nemyslíte, že je to dotaz spíše na distributora? Zkuste to u výrobce oddělovačů v Brně.

dolac:
Citace: Rozmahel Vladimír  21.11.2012, 08:06

Kapacitní při dodávce znamená, že při výrobě musí být trochu překompenzován o do kapacitního charakteru účiníku.
Kapacitný pri dodávke nemusí znamenať prekompenzovan ie.
Pri dodávke je totiž iný pohľad na jalovinu.
Ak stroj odoberá jalovinu zo siete pri odbere, hovoríme o indukčnom charaktere. Opačne ak zdroj dodáva jalovinu pri dodávke (chová sa ako kapacita v sieti),  hovoríme o indukčnom charaktere pri dodávke. O kapacitnom charaktere pri dodávke hovoríme ak zdroj dodáva činný výkon a naopak jalový zo siete odoberá, čo je aj prípad MVE, resp. asynchrónneho generátora.

Takže si myslím, že nič netreba prekompenzováv ať, a možno by stačili iba dva stupne. Záleží od režimu prevádzky zdroja. Ako často pobeží zdroj na výkone rádovo jednotiek percent? Asi veľmi často nie, že? 

Rozmahel Vladimír:
Měl jsem na mysli nastavení regulátoru do kapacitní části cosFí.
Účiník je předepsaný, tzn. musí být měřitelný, tzn. kapacitní?
Tady jsem našel starší příspěvek.
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,10513.0.html/view

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana