Prečo vybavuje prúdový chranič, keď v obvode nieje nič zapojené?
Sičák.:
Citace: Jiří Schwarz 11.11.2012, 20:53
Tohle bych potřeboval vysvětlit.
Když si v krabičce spojíte L a N, musíte "na druhém konci" naměřit zkrat (hodnotu v desetinách Ohmu, představující především přechodové odporu ve spojích, na kontkatech měřicích šňůr...
Samozřejmě se to musí měřit na vypnutém a odpojeném vedení.
Meral som jednoducho odpor (všetko vypnuté) a mal by som pár ohmov namerať,resp išlo mi hlavne o to, odmerať či je to vedenie neprerušené, taktiež som to skúšal merať ako diodu ale keďže som nenameral nič musí to byť niekde prerušené a ja netuším kde a ani ako. Ale odmerať PE a N alebo PE a L ako odpor(prip. diodu) ma nenapadlo. Pre ešte lepšie pochopenie, v rozvádzači som meral konce L a N, tzn. odpojené od ističa aj N svorkovnice.
ACEOF ACES:
Podle toho co píšete to opravdu vypadá na přeseknutý kabel.
Jak píšete zavolejte ty elektrikáře co to tahali ať najdou chybu.
Jirka Š. Svejkovský:
Odkud jste? Mě připadá, že vám víc a rychleji pomůže někdo na místě, než tato věštírna.
Jiří Schwarz:
Máte rozvaděč zapojený tak "kulturně", že se dá jednoznačně přiřadit k L vodiči správný N vodič?
Ono takové přehození 2 N vodičů z okruhů "s chráničem a bez chrániče" dokáže pěkně potrápit.
A můžete jednoznačně k L a N vodiči přiřadit PE vodič z konkrétného kabelu pro konkrétní okruh?
Spojením L-N-PE na jednom konci by se dalo měření zkusit jestli je přerušený jeden vodič nebo více... A také by bylo dobře zjistit jestli tam není zkrat N-PE
Sičák.:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 11.11.2012, 21:13
Odkud jste? Mě připadá, že vám víc a rychleji pomůže někdo na místě, než tato věštírna.
Čo pomôže odkiaľ som? :) Ale ak chcete vediet Slovensko, okolie Piešťan, dedina Veselé... zas tak ďaleko od CZ hraníc to nieje. Zatiaľ to vyzerá tak,že pozvem tých elektrikárov čo to naťahovali a nech si po sebe bordel opravia! Rozvádzač som si zapájal sám, užasný zrovna nieje ale viem ktoré vodiče vedú s tej izby.Skrat medzi N a PE nemôže nastať, lebo ako som hovoril, odpojil som z toho okruhu PE aj N zo svorkovnice a keď nahodím istič toho okruhu kde je zapojená LEN fáza tak chránič okamžite vyhodí.
Pre lepšiu predstavu foto rozvádzača (kto by chcel rypnúť, nemám sice oprávnenie zapájať ale študujem slaboprúd a tak "bonusovo" aj silnoprúd)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana