Prečo vybavuje prúdový chranič, keď v obvode nieje nič zapojené?
Sičák.:
Jednoducho klasický kábel CYKY, čierna izolácia, vnútri mäkká biela izolácia a potom samotné vodiče a zase ich izolácie. Bol kúpený celý 100m balík a cca 1 mesiac bol odložený v suchu a predtým ležal na palete v sklade. Omietky sú nové v celom dome, niekde až od kvádrov (tj. malta), niekde len sadrová omietka na dorovnanie. Určite sú ešte vlhké aj keď menej, ale iné káble na rovnakej trase nemajú problém. Napr svetelný okruh ide spoločne s týmto káblom, a je nahodený už dva dni, aj keď je zas pravda, že nejde cez chránič. Môže ten chránič takto silno ovplyvniť tá vlhkosť? Nie je blbosť aby sa vlhkosť dostala cez tri izolácie?
Hugo K.:
Nebouchali murári někde skoby nebo klince ?
Krýdl Petr:
Citace: Sičák. 11.11.2012, 11:32
.... Od rozvádzača je použitý kábel CYKY 3x2,5mm2, je neprerušený a tak vedie až po tú prvú zásuvku.
....
Nejednoduší a nejrychlejší rada je : zkuste změřit izolační stav kabelového vývodu, hlavně mezi PE + N a budete moudřejší, ale na to vám multimetr stačit nebude, potřebujete lepší měřící přístroj. Nebo si pozvěte nějakého revizáka a ten bude jistě potřebně vybaven a udělá kroky ke zjištění poruchového stavu.
Sičák.:
Citace: Hugo K. 11.11.2012, 20:15
Nebouchali murári někde skoby nebo klince ?
Samotní elektrikári prichytávali káble na klince namiesto sadry, preto po ich velmi "odbornom" natiahnutí elektriky som si krabičky aj ističe zapojil už radšej sám. Murárske práce sme si robili sami, nič sa do stien nezatĺkalo. Mne to pripadá ako by bol niekde preseknutý kábel a pritom spojený s vlhkou omietkou...roz mýšal som aj nad tým, že by som pustil L cez N a N cez PE a PE nezapojiť a takto to odskúšať a keď bude náhodov poškodený vodič L potom už neviem čo (zle) Tak dlhý kábel vysekať s konečne nových omietok...asi zavolám tých elektrikárov čo to ťahali nech nájdu chybu.
Jiří Schwarz:
Citace: Sičák. 11.11.2012, 19:29
... Spojil som si v krabičke L a N a v rozvádzači som meral odpor medzi L a N ale nič som nenameral. ...
Tohle bych potřeboval vysvětlit.
Když si v krabičce spojíte L a N, musíte "na druhém konci" naměřit zkrat (hodnotu v desetinách Ohmu, představující především přechodové odporu ve spojích, na kontkatech měřicích šňůr...
Samozřejmě se to musí měřit na vypnutém a odpojeném vedení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana