Z jakých příčin může vyhořet hlavní jistič?
Milan Hudec:
Když někdo šetří tak, že si novostavbu zabezpečí namísto alespon slušné fabky visáčkem z tržnice nemůže se divit, měl jste někdy jistič obdobných kvalit rozebraný? pokud ne tak doporučuji, zjistíte, že se jedná o výrobek předražený
Oldřich Morávek:
POchopil jsem, že se jedná o rozestavěný objekt.
Pravděpodobně dlouhodobě a používá se provizorně kde co.
Nevím co přesně se stalo, ale tipnul bych sí, že prvky rozvaděče byly někde ve vlhku, případně na mraze a kondenzovaná vlhkost udělala své.
Vlastimil 1:
Citace: Miroslav Minařík 06.11.2012, 22:06
Původní otázku "Vyhořelý hlavní jistič B-25 - hledám příčinu?" jsem opravil na něco logičtějšího. Takové nesmyslné chyby jen opožďují uveřejnění do doby, než se najde někdo, kdo pochopí příspěvek a je ochotný zmatenou otázku opravit. Kdyby tak tazatelé četli to, co se píše.
Tazatelé pracují už tři měsíce dvanáct hodin denně a píší to před nebo po práci, rozespalí nebo unavení. Takže tak.
Vlastimil 1:
Citace: Oldřich Morávek 07.11.2012, 21:09
POchopil jsem, že se jedná o rozestavěný objekt.
Pravděpodobně dlouhodobě a používá se provizorně kde co.
Nevím co přesně se stalo, ale tipnul bych sí, že prvky rozvaděče byly někde ve vlhku, případně na mraze a kondenzovaná vlhkost udělala své.
Pokusím se shrnout Vaše dotazy na upřesnění:
- stavba nezkolaudována, revize ještě určitě neproběhla, majitel RD a projekt na elektriku? Sem ještě neviděl. ;D
Jistič s celou novou rozvaděčovou skříní je skutečně na otevřené chodbě, kde se teploty mění každý den. Svorky byly řádně dotaženy podle toho, jak jsem hledal první možnou příčinu a prohlídl jsem si je. Jistič má na přívodních svorkách přívod z HDS, na odvodu vstup do chrániče, oba typy ještě upřesním. Ten chránič nebyl na jedné fázi při hledání závady (ale jen chvílemi) průchozí.
Provizorně "kde co" se na objektu, co se týká elektriky kterou jsem kontroloval, nepoužívá. Všechno tam majitel nové.
Milan Hudec: rozveďte prosím dál svoji odpověď s nekvalitou jističe. Děkuju. Rozebrat ho mohu, pořád ho mám schovaný.
Khun Václav:
Už jsem viděl i "značkový" jistič okopírovaný vietcongem, který byl v podstatě jen jako spínač, nějaká střeva mu prostě chyběla. Takovýto jistič při přetížení většinou dělal něco, co se dá přirovnat k oslavám nového roku. >:D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana