Z jakých příčin může vyhořet hlavní jistič?
Jiří Schwarz:
Citace: Vlastimil 1 08.11.2012, 06:18
...
- stavba nezkolaudována, revize ještě určitě neproběhla, majitel RD a projekt na elektriku? Sem ještě neviděl. ;D
...
Nevím co je k smíchu na porušení zákonů!
S autem bez STK se nejezdí, ale s elektroinstala cí bez "podobného ověření" se někdo dokáže ještě chlubit...
A je otázkou "koho jak moc podplatit" aby vám udělal výchozí revizi na elektroinstala ci bez projektu.
Nebo bude RT zpětně zjišťovat jak je to zapojeno? To by se docela prodražilo...
Při revizi (při seriozním provedení, ne našvindlování od stolu) se dají najít jak některé montážní prohřešky, tak závady na komponentech vzniklé poškozením při přepravě nebo montáži, nevhodným skladováním nebo uložením v nevyhovujícím prostředí,...
Trochu zkušený RT změří parametry v rozvaděči na přívodu, pak na konci okruhu a někdy je jasno, že tam asi bude problém. Problém, který se buď dohledá včas, nebo skončí v lepším případě zahořením jaké popisujete. Hasiči by mohli vyprávět i o horších koncích. To, co uvádí v reportážích o požárech TV NOHA nebo PIPKA jako "závada na elektroinstala ci" nebývá ani tak "závada" jako spíše "prasárna", riskování s neověřenou, nezkontrolovan ou, nepřeměřenou instalací,...
Fuk Tomáš:
Citace: Vlastimil 1 08.11.2012, 06:10
Tazatelé pracují už tři měsíce dvanáct hodin denně a píší to před nebo po práci, rozespalí nebo unavení.
To je ale problém těch tazatelů, že z přepracování dělají chyby. Jak asi vypadají jejich pracovní výsledky?
Jiri Dvorak:
Citace
POchopil jsem, že se jedná o rozestavěný objekt.
V těchto případech pozor na prach - oddeklovaný rozvaděč a vedle "kytarista" se sbíječkou.
Jemný prach se ze suti se bez problému dostane do vnitřního mechanizmu přístrojů a potom chránič nepřevádí fáze( a to i renovovaných výrobců), jistič má na kontaktech přechoďák, jenž způsobí ztrátový výkon který ho bez problému „usmaží“ a td...
Jakub Sedláček:
To: Jiri Dvorak
Jo jo to s tím prachem je pravda. Když jsem dělal na bytě rozvody, měl jsem tam 3 ks jističů jen tak na prasáka aby se dalo rekonstruovat. Po dodělávkách jsem je všechny vyhodil. Při natahování páčky bylo cítit jak to vevnitř dře...
Vlastimil 1:
Citace: Jiří Schwarz 08.11.2012, 07:10
Nevím co je k smíchu na porušení zákonů!
S autem bez STK se nejezdí, ale s elektroinstala cí bez "podobného ověření" se někdo dokáže ještě chlubit...
A je otázkou "koho jak moc podplatit" aby vám udělal výchozí revizi na elektroinstala ci bez projektu.
Nebo bude RT zpětně zjišťovat jak je to zapojeno? To by se docela prodražilo...
Při revizi (při seriozním provedení, ne našvindlování od stolu) se dají najít jak některé montážní prohřešky, tak závady na komponentech vzniklé poškozením při přepravě nebo montáži, nevhodným skladováním nebo uložením v nevyhovujícím prostředí,...
Trochu zkušený RT změří parametry v rozvaděči na přívodu, pak na konci okruhu a někdy je jasno, že tam asi bude problém. Problém, který se buď dohledá včas, nebo skončí v lepším případě zahořením jaké popisujete. Hasiči by mohli vyprávět i o horších koncích. To, co uvádí v reportážích o požárech TV NOHA nebo PIPKA jako "závada na elektroinstala ci" nebývá ani tak "závada" jako spíše "prasárna", riskování s neověřenou, nezkontrolovan ou, nepřeměřenou instalací,...
Já jsem dvacet let dělal taky u firmy, kde jsme ohledávali právě ohořelé lidičky i domečky, autíčka i další věci. Takže na Vaši první otázku: ano, tady je zákon k smíchu každému. Některým ale jen do určité doby, pak se rozbečí. Ale říci si dopředu nedá nikdo.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana