Z jakých příčin může vyhořet hlavní jistič?
Vlastimil 1:
Citace: Fuk Tomáš 08.11.2012, 10:58
To je ale problém těch tazatelů, že z přepracování dělají chyby. Jak asi vypadají jejich pracovní výsledky?
No přesně tak, jak jejich dotazy, ale jestliže tomu nechce zaměstnavatel rozumět, že jsme unavení a děláme pomalu a ještě chyby, zákoník práce mi neumožňuje odmítnout práci, když bezprostředně neohrožuje můj život nebo zdraví a musím udělat osm hodin týdně přesčasů (a čtyři hodiny jedu autem na pracoviště a zpět) a protože zaměstnavatel jaksi platí nic moc, musím makat ještě i doma, páč si za ten plat nemůžu zavolat řemeslníka nebo uklízečku atd atd. Asi žijete v trochu jiném světě, že vám musím vysvětlovat denní realitu českého řemeslníka.
Milan Hudec:
Problémovým místem u levných jističů bývá často lanko a jeho připojení ke kontaktům, je to jedna z výrobních operací, kde se dá něco ušetřit
Vlastimil 1:
Právě jsem se vrátil z hradu:
hlavní jistič: výrobce asi ETI, typ Etimat 10 B25 B, 10000/3, třímodulový, Icu= 15kA
Chránič: Eti,, typ EFI-4, 40A, I delta n 30mA, Un stř. 400 V, 3000 A1, 22,5kA 2 . s
Prach nepřichází v úvahu, rozvaděč byl instalován do hotových omítek (předtím byla stavba napájena z nového rozvaděče umístěného ve sklepě) a celou dobu zakrytován, je to na chodbě, která je ovšem vystavena teplotě venkovního vzduchu a venkovní vlhkosti, samozřejmě jen vzdušné. Rozložení zatížení na jednotlivé fáze je v pořádku a stejnoměrné. Vaše typy?
Jiří Schwarz:
Chránič ETI jsem ještě v ruce neměl.
Jistič ETI jsem už jeden jednofázový měnil, jestli si to s něčím nepletu, při silnějším dotažení se "pohnula" svorka a byl tam problematický kontakt ze svorky na vnitřní vedení v jističi.
Možná by bylo zajímavé poškozený jistič "rozpitvat", jestli se v něm něco nenajde...
Mám několik značek, o kterých vím, že patří k těm "dobrým a ještě lepším" a jako konzervativní člověk se snažím nepoužívat to, co není dobře zavedené, vyzkoušené,...
Vlastimil 1:
(poklona) za odpověď. Jistič jsem samozřejmě rozpitval, svorky byly dotaženy silně, ale vidět není nic konkrétního. Přechodový odpor po nedotažení kontaktů jsem viděl jako příčinu číslo jedna, jel jsem po tom ale nemám jedinou indicii, že by to mohlo být tímto jevem.
Mám stejný názor na druh výrobků, které používám nebo doporučuji. Jenže tady jsem byl jen jako ten, co dělá to, co mu je předloženo.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana