Jaký je váš názor na zapojení zásuvek na různé fáze v kuchynské lince?
Milan Hudec:
Citace: David Hruda 27.10.2012, 12:42
Této větě nerozumím. Píšeš, že:
a) norma není dodržena
b) společný rámeček je jen designový prvek
Pokud je to jen designový prvek (s čímž souhlasím), zásuvky v něm nejsou "vícenásobné" a norma podle mne dodržena je. Nebo jsi to myslel jinak?
Ale já taky souhlasím jako člověk s tím, že rámeček je pouze/víceméně designový prvek, ale coby elektrikář bych se měl/mohl řídit normou, která povýšila tento prvek na bezpečnostní, no a teď babo raď, zůstat člověkem, či být elektrikář dodržující normu (dance)
Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec 27.10.2012, 12:46
Ale já taky souhlasím jako člověk s tím, že rámeček je pouze/víceméně designový prvek, ale coby elektrikář bych se měl/mohl řídit normou, která povýšila tento prvek na bezpečnostní, no a teď babo raď, zůstat člověkem, či být elektrikář dodržující normu (dance)
Dokud budou normy psané tak, že si ji každý elektrikář bude vykládat po svém, budu se řídit selským rozumem a ten mi říká "Horáci, udělej to tak, jak to cítíš" Cítím to tak, že je rámeček je kosmetický doplněk a v rozdělených krabicích "elektrikáři" nic nehrozí. Pokud se do toho bude rýpat šmudla bez el. kvalifikace, tak ať mu to řádně nařeže. pokud ho to třeba i usmrtí, neměl se v elektrice co rýpat.
Pro uživatele bez elektrotechnic ké kvalifikace je každá elektroinstala ce bezpečná jen do doby, než se do ní začne takový člověk šťourat. Pak mu dobře tak!
David Hruda:
Souhlas s kolegou Horským, normy jsou psané newspeakem nebo ptydepe, často jedna popírá druhou a nereflektují realitu, takže je potřeba přemýšlet. Kdyby se člověk slepě držel norem, často by nemohl dělat nic. Bohužel.
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 27.10.2012, 14:39
Cítím to tak, že je rámeček je kosmetický doplněk a v rozdělených krabicích "elektrikáři" nic nehrozí.
Také to tak cítím a věřím že většina lidí také. Teď už jen najít způsob, jak to dostat do normy, nebo jak k tomu získat vyjádření někoho, koho by případný soud musel uznat. Dříve to šlo a dělal jsem to, nyní opravdu nevím, na koho se v případě nejasností v normě obrátit.
Zdenek Hejčl:
Tato diskuze je pro mne poučením. :'( (wall)
Někteří kolegové klidně nechají s dvěma rozdílnými a sesvorkovanýmí obvody v jedné krabici a vznášejí námitku na dvě oddělené krabičky s různými obvody pod jedním rámečkem. :o
Vlastně by pak nemohla být zásuvka + vypínač pod jedním dvojrámečkem.
Stavím se k tomuto problému stejně jako David Hruda, Pavel Horský, neboť to vysvětlil velice dobře kolega Dosbaba a jeho tvrzení podpořil i kolega Beláň. (beach)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana