Jaký je váš názor na zapojení zásuvek na různé fáze v kuchynské lince?

(1/23) > >>

Lika Zdeněk:
V kuchynské lince jsou vedle sebe dvě dvouzásuvky 230 V/16 A. Každá zásuvka je připojená na jinou fázi. To znamená, že mezi jejich L je napětí 400 V. Je toto zapojení přípustné ? Zásuvky jsou chráněny společným chráničem 40-4-030AC.

Khun Václav:
Pokud jsem vás pochopil dobře, tak by to němělo ničemu vadit, ba naopak. V kuchyni se vyplatí mít pár samostatných zásuvek(dvouzásuvek) zapojených na různé fáze, aby bylo dosaženo co možná nejrovnoměrněj šího zatížení všech 3 fází.

Zdeněk Pikhart:
Zásuvky v kuchyni vždy rozděluji do více fází, nic tím neporušíte a ještě zvětšíte pravděpodobnos t rovnoměrného zatížení fází. Většina zákazníků se naučí co kam připojovat i když nejlepší je vědět dopředu co kde bude připojeno a podle toho fáze rozdělit.

Jan Franěk:
Je otázkou, co je myšleno tím - vedle sebe. Pokud jde o dvě samostatné zásuvky, je to v pořádku. Pokud by ovšem byly spojeny do jednoho vícerámečku, jde o závadu.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk  24.10.2012, 04:47

Je otázkou, co je myšleno tím - vedle sebe. Pokud jde o dvě samostatné zásuvky, je to v pořádku. Pokud by ovšem byly spojeny do jednoho vícerámečku, jde o závadu.

To je tvoje osobní přesvědčení, nebo si takto vysvětluješ článek 5.3.8 normy 33 2130, ed.2 ?
Já už jsem několikrát přemýšlel jestli to tak autoři normy mysleli nebo ne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana