Určuje norma ako majú byť svorkovnice zapojené shora, zespodu?
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 09.10.2012, 00:57
NO. Podle mne je to tak, že pokud mám rozvaděč pro 24 modulů, měl bych mít 24 svorek pro N a 24 pro PE.
...
Ale protože jsem rejpal a umím trochu počítat, vychází mě čistě teoreticky, že kdybych měl rozvodnici 24 modulů, plně osazenou jednopólovými jističi, 24 okruhů, budu mít krásný rozvaděč, 24 N a 24 PE vodičů...
ale nebudu mít kam připojit přívod N a PE (zle)
Juraj Hámorský:
Osobne si myslím, že ste si zle vysvetlili tento článok. Hovorí sa tam, že "musi byť stejne umísteny nebo označeny". Tu sa nehovorí o tom, že obe svorky hore, alebo dole, alebo napraco ci nalavo. Podla mna sa tým myslí, že prvá dierka na svorke PE má mať vodič N tiež na prvej dierke, ale svorky N. Ak máme PEN vynecháme túto dierku v druhej svorkovnici. NEBO to poprehadzzujem ale musím ich označiť.
A tou prvou časťou chceli asi páni inžinieri zabrániť tomu, aby niekto pchal 4 vodice pod jeden sroub. Len akosi pozabudli na rezervu :)
Jiří Schwarz:
Citace: Juraj Hámorský 09.10.2012, 07:17
...
A tou prvou časťou chceli asi páni inžinieri zabrániť tomu, aby niekto pchal 4 vodice pod jeden sroub....
možná znali "autora" této "postupné montáže..." (zle)
Vašek10A:
citace: možná znali "autora" této "postupné montáže..."
... ba i Al s Cu svorně pospolu... :(
IM:
Citace: Jiří Schwarz 09.10.2012, 07:03
Ale protože jsem rejpal a umím trochu počítat, vychází mě čistě teoreticky, že kdybych měl rozvodnici 24 modulů, plně osazenou jednopólovými jističi, 24 okruhů, budu mít krásný rozvaděč, 24 N a 24 PE vodičů...
ale nebudu mít kam připojit přívod N a PE (zle)
Ale prakticky ne. Proč odvozovat od počtu modulů počet vývodů? (relé, stykač, chránič, apod.) (no)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana