Může být část zásuvkového vedení v Cu1,5mm?

<< < (3/5) > >>

XpipinX:
Kabely jsou uloženy v omítce a ostatní je uděláno přesně tak jako to dělal elektrikář jenom ty kabely že jsou 1,5mm a né 2,5mm....

XpipinX:
A jak jsem psal na jeden jistič poběží jedna tv ,počítač, nabiječka na mobil lampička a občas vysavač nic jiného tak by snad nemuselo vadit že tam bude jistič 13A a kabel 1,5mm....

Milan Hudec:
13A jistič bude s největší pravděpodobnos tí v pohodě, za určitých podmínek by tam mohl zůstat i 16A, ale to již záleží na drobných niancích, které po mailu nevyřešíme.

XpipinX:
Velmi  (poklona)  všem za odpovědi a tam dam jistič 13A...

Petr Vondrák:
Tak to s tou 1.5 Cu nechapu.Ja napriklad bydlim v dome postavenem na klic a vsechny zasuvkove obvody jsou zde natazene v Cu 1.5 mm a jisteny 16A jisticem.Vubec jsem to nevedel az do doby kdy zacal zlobit proudovy chranic a musel jsem privolat elektrikare.Te n rekl ze tohle jeste nevidel ze je to proti normam a tak.Nic mene na zavadu neprisel a az casem se ukazalo ze nebyla v elektroinstala ci ale v prodluzovaku k zahradni sekacce.Tvrzen i pana elektrikare mi ale nedalo a zavolal jsem RT aby vse prosel a zkontroloval take puvodni revizni zpravu.Ten rekl ze tahat zasuvkove obvody v cu 1.5 neni uplne bezne ale vsechna mereni mu vysla a normam pry nic neodporuje.Mam tedy elektroinstala ci v poradku nebo ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana