Může být část zásuvkového vedení v Cu1,5mm?

<< < (5/5)

IM:
Citace: Petr Vondrák  09.09.2012, 20:27

No jsou na prdlajs ty normy.Melo by to byt jasne dane a hotovo.Me taky trochu stve ze mam zasuvky v Cu 1.5 mm ale dodavatel stavby potreboval asi usetrit no.Jinak tedy musim priznat za 14 let krom toho prodluzovaku zadna zavada tak snad i nadale bude vse v poradku.

Když máte 14 let starou instalaci, nemusí vás bolet hlava z toho, že ČSN 33 2130 ed. 2 požaduje pro zásuvky průřez 2,5.  :)

Milan Hudec:
Až na to, že se tabulka zřejmě chybou normotvůrce vztahuje na prakticky neexistující typ sítě. Všiml sis také, že v projektech je uváděno uloženi C i pro itong, řeší to někdo? Když už se 1,5 na 16 jistič použije je vhodné vodiče na koncích vybavit silikonovou izolací.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr Vondrák  09.09.2012, 19:49

vsechna mereni mu vysla

Docela by mě zajímalo, jak měřil oteplovací charakteristik u kabelu. Pan RT nebyl zřejmě při smyslech. Nebo si z nás trošku utahujete, ne?

IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  10.09.2012, 06:45

Docela by mě zajímalo, jak měřil oteplovací charakteristik u kabelu.

To je předmětem revize?  :o

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Illek  10.09.2012, 09:57

To je předmětem revize?  :o

Citace: Petr Vondrák  09.09.2012, 19:49

Tvrzeni pana elektrikare mi ale nedalo a zavolal jsem RT aby vse prosel a zkontroloval take puvodni revizni zpravu.Ten rekl ze tahat zasuvkove obvody v cu 1.5 neni uplne bezne ale vsechna mereni mu vysla a normam pry nic neodporuje.

Pro kolegu RT asi ano

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana