Jaký jistič a charakteristiku zvolit pro počítačový koutek?

<< < (2/7) > >>

Milan Hudec:
Citace: Daniel Hudzík  26.08.2012, 14:57

Pri vacsom pocte spinanych zdrojov moze byt pouzitie RCD problemom. Pre IT rozvody nie je ich pouzitie nutne (pokial nehrozi ze si do oznacenej zasuvky upratovacka vo firme strci vysavac)

To máš pravdu, odpovídal jsem na případ domácího PC koutku s případným výskytem zvídavých IT dětí, tam bych asi elektrikáře, který by mě nenainstaloval kvalitní PCH typu A hnal sviňským krokem.

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  26.08.2012, 15:00

To máš pravdu, odpovídal jsem na případ domácího PC koutku s případným výskytem zvídavých IT dětí, tam bych asi elektrikáře, který by mě nenainstaloval kvalitní PCH typu A hnal sviňským krokem.

Potom je na mieste otazka samostatneho privodu pre domaci PC kutik. Ci je alebo nie je vobec nutny

Jirka Š. Svejkovský:
Potíže s proudovým chráničem nastávají až u okruhů,  kde na jednom chrániči visí víc než 5 - 6 počítačů. Svodový proud jejich zdrojů celkem spolehlivě chránič vybaví.

U jednoho PC problém nenastává,  stačí mu standardní zásuvkový obvod (16A char. B),  pokud možno s proudovým chráničem. Použitím jističe s charakteristik ou C si zbytečně zpřísníte podmínky pro impedanci zásuvkového okruhu (pokud ovšem nepoužijete chránič).

Pokud se bojíte o data při výpadku proudového chrániče, zajistěte si jejich pravidelnou zálohu nějakým zálohovacím programem. Já používám Cobian Backup a data několikrát denně zálohuju na síťový NAS (i když už nějakou dobu používám notebook). Nebo použijte UPS.

Roman-W:
Citace: František Šohajda  26.08.2012, 14:47

Proč char. "C"?
Má počítač motor, nebo velké trafo ?  Tady "C" nic nevyřešíte..
(používat jen "selský" rozum.......) ;)

Došel jsem k tomu zde:
http://elektrika.cz/data/clanky/novch021113
C - se zařízeními, které způsobují proudové rázy

Pokud vím tak spínaný zdroj při zapnutí proudové rázy má, obzvlášt při studeném startu.
Ted mi někdo psal že doma zapojil počítač na jistič B 6A a neustále mu to padá při zapnutí.

Ohledně PCH tak je nadřazen pro celý byt 25A/0,03A a místnost kde je počítač má hlavní jistič 16A (zásuvkový okruh)

Já právě chtěl pro jistotu ještě extra jistič pouze pro počítač aby nezačal hořet zdroj a hlavní jistič stále držel (zle)
(el. kondenzátory v primární části zdroje je nejčastejší závada. Další je hned aktivní PFC např. poddimenzovaný mosfet)

V lepším případě se pouze nafoukne
http://www.flickr.com/photos/phatcontroller/3388393764/

raj:
Malý server, dva switche a pár "krabiček" (Wifi router, Voip adaptér ...) a musím to jistit "hřebíkem".
Char. "D". Cokoliv jiného při opětném "nahození" rozvodné sítě po poruše  vypadlo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana