Jaký jistič a charakteristiku zvolit pro počítačový koutek?
Jan Kelbich:
Citace: Jiří Schwarz 27.08.2012, 13:13
... a pokud je k PC nějaký "jiný přívod" (telefonní linka, mikrovlnná anténa,...), doporučuji i zde ochranu proti přepětí, pokud možno co nejkratší přívod "země" na PE.
Myslím si že na těch sdělovačkách je přepěťovka dokonce důležitější než na silovině. Silová síť je přeci jen tvrdý zdroj napětí, ale po těch sdělovačkách může fakt "přijít cokoliv".
Milan Hudec:
To Kelbych s tou prodlužkou je to nadsázka řešil jsem takto ale operativně chlaďák na bečku na malé centrále jo to jsem pak byl slavnej
kubík ludvík:
Citace: Jan Kelbich 27.08.2012, 13:26
Myslím si že na těch sdělovačkách je přepěťovka dokonce důležitější než na silovině. Silová síť je přeci jen tvrdý zdroj napětí, ale po těch sdělovačkách může fakt "přijít cokoliv".
Navíc, jestliže se přepětí do zařízení dostane zásuvkou 230V poškodí se část pulzního zdroje (většinou) a lze to opravit. Pokud se přepětí objeví na vstupu antény nebo telefonní linky, tak je to většinou konečná.
Roman-W:
Tak jsem udělal test a 10A B pro jeden PC a doplnky stačí a nespadne ani při výpadku.
Když jsem připojil ještě druhý počítač (HTPC) 200W tak už jistič při výpadku padal pravidelně :)
Tak myslím že se dá prohlásit že odpoved na otázku je - 10A char. B o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana