Jaký jistič a charakteristiku zvolit pro počítačový koutek?
Petr M:
Srandičky za B16 už docela postrádají smysl...
Doma mám pro věci v racku + tiskárnu B10 před PCH, drží spolehlivě. Pracovna jede na B16 s PCH 30mA, špička je rozdělena pomocí prodlužky master/slave se spínáná v nule, takže monitory a repráky startují půlvlnu za PC... Se dvěma sestavama po 350W není problém.
Miroslav Minařík:
Citace: Petr M 27.08.2012, 09:44
Srandičky za B16 už docela postrádají smysl...
Doma mám pro věci v racku + tiskárnu B10 před PCH, drží spolehlivě. Pracovna jede na B16 s PCH 30mA, špička je rozdělena pomocí prodlužky master/slave se spínáná v nule, takže monitory a repráky startují půlvlnu za PC... Se dvěma sestavama po 350W není problém.
Přesně tak.
Málokdo má více krámů v pracovně, než já ve své badatelně a B16 za ty roky neměl problém.
Jan Kelbich:
Citace: Milan Hudec 26.08.2012, 15:41
Přitom stačí vložit cca10m úhledně stočené prodlužky :)
Na to bych se zase tak moc nespoléhal. Raději bych použil vhodnou automatiku postupného zapínání přístrojů po obnovení napětí sítě. Ale je to dražší.
IM:
Citace: Jan Kelbich 27.08.2012, 12:49
Na to bych se zase tak moc nespoléhal. Raději bych použil vhodnou automatiku postupného zapínání přístrojů po obnovení napětí sítě. Ale je to dražší.
Nebo vlastní ruce - zdarma. ;D
Jiří Schwarz:
Ono také tak trochu záleží na tom, co člověk doma má!
Solidní výrobce silnější spínaný zdroj vybaví obvodem, který po zapnutí "přibrzdí" rychlost nabíjení hlavního kondenzátoru ve zdroji a zdroj startuje až při dostatečném napětí, takže nejprve nabíhají malá zdroje a až potom další,... a ta špička není taková, je trochu delší, ale ne tak "proudově výrazná".
A 2 různé zdroje různých výrobců mohou mít "načasování a průběh špičky" natolik rozdílné, že s tím problém není.
Pomalý náběh ATX zdroje není na závadu, protože se PC nestartuje přivedením napětí na zdroj, ale až nějakým dalším impulsem.
Když budu "maximalista", doporučuji v koutku "rozvodničku", dvoupólové jištění, přepěťovku a pokud je k PC nějaký "jiný přívod" (telefonní linka, mikrovlnná anténa,...), doporučuji i zde ochranu proti přepětí, pokud možno co nejkratší přívod "země" na PE.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana