Jaký jistič a charakteristiku zvolit pro počítačový koutek?
Vít Rotrekl:
Citace: Milan Hudec 26.08.2012, 17:04
S poslední větou souhlasím, nicméně co se selektivity týče, tak pro malé jističe MCB v praxi platí:
1. přetížení, v činnosti tepelná spoušť - selektivitu lze dodržet
2. čistý zkrat - selektivitu dodržet nelze
3. krátkodobé přetížení v oblasti působnosti zkratové spouště - selektivitu lze dodržet, uznávám, že většinou metodou pokus/omyl
OK, upravuji svoje tvrzení na - 100%ní selektivita je sci-fi ;)
Citace: Daniel Hudzík 26.08.2012, 18:28
Nie je moc rozumne...
Já přemýšlím co proti výměně B16A za C10A máte.
Roman-W:
Citace: Daniel Hudzík 26.08.2012, 18:28
Nie je moc rozumne...
Bude rozumné tam tedy vrazit B 10A ?? ??
Daniel Hudzík:
Citace: Vít Rotrekl 26.08.2012, 19:24
OK, upravuji svoje tvrzení na - 100%ní selektivita je sci-fi ;)
Já přemýšlím co proti výměně B16A za C10A máte.
Pozor, on nemeni B16 za C10 ale za B16 zapaja C10
Vít Rotrekl:
Citace: Daniel Hudzík 26.08.2012, 19:35
Pozor, on nemani B16 za C10 ale za B16 zapaja C10
Aha, četl jsem to na mobilu a možná se v tom trosku zacyklil :) Pokud to tazatel myslí takhle, tak krom toho že bude mít u PC jistič, kterým bude moci vypnout to natvrdo, tak nic moc jiného nezíská. Takž dát B 10A a doufat že to bude stačit. Až tam toho bude pozapojovaného více, tak bude desítka při výpadku sítě a opětovném nahození vypadávat tak ji stejně odmontuje. Takže mě z toho vychází, že neudělat s tím nic vyjde nejekenomičtěj i. :)
Daniel Hudzík:
Citace: Vít Rotrekl 26.08.2012, 19:51
Aha, četl jsem to na mobilu a možná se v tom trosku zacyklil :) Pokud to tazatel myslí takhle, tak krom toho že bude mít u PC jistič, kterým bude moci vypnout to natvrdo, tak nic moc jiného nezíská. Takž dát B 10A a doufat že to bude stačit. Až tam toho bude pozapojovaného více, tak bude desítka při výpadku sítě a opětovném nahození vypadávat tak ji stejně odmontuje. Takže mě z toho vychází, že neudělat s tím nic vyjde nejekenomičtěj i. :)
Osobne by som to tiez neriesil... zaistit plnu selektivitu za B16 je celkom problem (pokial tam nedam B2 alebo nieco podobne)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana