Jaký jistič a charakteristiku zvolit pro počítačový koutek?

<< < (3/7) > >>

Milan Hudec:
Citace: Zdenek Rajmont  26.08.2012, 15:15

Malý server, dva switche a pár "krabiček" (Wifi router, Voip adaptér ...) a musím to jistit "hřebíkem".
Char. "D". Cokoliv jiného při opětném "nahození" rozvodné sítě po poruše  vypadlo.

Přitom stačí vložit cca10m úhledně stočené prodlužky :)

Jirka Š. Svejkovský:
Ještě, když jsem měl pod stolem bednu, stávalo se mi občas totéž. Najednou nastartoval zdroj v PC, dva monitory, router, NAS a tiskárna. Vyřešil jsem to tak, že jsem je rozdělil na 2 pejsky s vypínačem. Takže nejdřív najelo PC s jedním monitorem a pak ostatní.

Dneska mám na stole noťas, takže problém se nekoná, protože staruje pouze jeden monitor a router. Tiskárnu a NAS nechávám spát.

Jistič charakteristik y D za chráničem je z hlediska bezpečnosti přijatelný. Jenom bacha na selektivitu. Jistič 16A/D reaguje na zkrat až při dvojnásobném proudu, než jistič 25A/B před elektroměrem. Takže je pak celkem jasné, který jistič při větší šlupce zareaguje dřív.

Roman-W:
Myslím že bude nejlepší volba 10A ted ale otázka zda B nebo C

Jinak díky všem za reakce  ;)

Daniel Hudzík:
Citace: Roman-W  26.08.2012, 15:57

Myslím že bude nejlepší volba 10A ted ale otázka zda B nebo C

Jinak díky všem za reakce  ;)

Aky mate hlavny istic? C10 moze  byt problem z hladiska dodrzania impedancie a selektivity

Vít Rotrekl:
To Hudzik: Myslim ze s tou selektivitou v bytech jsme to tu uz resili s tim ze je to oblast Sci-fi. Co se tyce imprdance, tak tazatel pise ze je okruh za chranicem, takze ho nejak moc zasadne nemusi trapit.

To tazatel: pokud trvate na samostatnem jisteni PC zasuvek pro jeden PC a jeden dva monitiory plus nejaky kravinky okolo, tak C 10A bude v pohode.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana