Jak zapojit elektrotermické hlavice a spuštění kotle nebo čerpadla?

<< < (2/4) > >>

Lukáš Rotrekl:
Čekal bych, že kotel má ekvitermu v sobě, zrovna tak jako že trojcestný ventil na výstupu z akumulačky má ekvitermu. Potom podle mě ztrácí smysl zavírání jednotlivých větví jinak než při požadavku úplné odstávky a spíše si pohrát s hydraulickým vyvážením.

I když bych ten systém asi řešil jinak.....

Josef Homolka:
Pane Petr M  podle normy se podlaha nesmí ohřát 32-35°C teplota vody do podlahy se uvádí kolem 45°C.   Většina kotlů si teplotu hlídá nastavitelným termostatem. Jinak bych nesouhlasil  že kondenzační kotle se hodí na podlahové topení. U podlahového topení je malí rozdíl mezi topnou a zpětnou vodou a účinek předehřevu vracečky od komínu je minimální. Proto se hodí asi stejně jako klasický jen je jednou tak dražší.  No to je asi věc názoru.  nesmíte všechno věřit prodejcům.  S regulací máte trochu pravdu, ale nebojte mám termostaty s čidlem do podlahy.
pane Lukáš Rotrekl s tím zavíráním vás poslechnu. Co se týče vyvážení tak to promyslím a odzkouším.
co se týče placení tak za rozumnou cenu bych to koupil hotové, ale taky bych uvítal kdybych si to dokázal postavit sám. :)  Jestli víte jak na to byl bych vděčný kdyby jste se podělil :)    všem moc  (poklona)  za zájem.

František Bernard:
Před studiem regulace topení doporučuji nastudovat českou gramatiku.

Fuk Tomáš:
Citace: Josef Homolka  18.08.2012, 01:37

...Jinak bych nesouhlasil  že kondenzační kotle se hodí na podlahové topení. U podlahového topení je malí rozdíl mezi topnou a zpětnou vodou a účinek předehřevu vracečky od komínu je minimální. Proto se hodí asi stejně jako klasický jen je jednou tak dražší...
Nejde jen o to vyšší využití spalného tepla (třeba vám snížení spotřeby o 10% přijde málo). Jde i o to, že při teplotách výměníku obvyklých při podlahovém topení se vám bude ten výměník v kotli rosit, což při kyselosti spalin znamená udělat ho z nerezu, jinak dlouho nevydrží.
U kondenzačních kotlů je to zohledněno, u nekondenzačníc h pak jen u těch opravdu drahých.

Citace: Josef Homolka  18.08.2012, 01:37

...U podlahového topení je malí rozdíl mezi topnou a zpětnou vodou...
Malý teplotní rozdíl mezi topnou a zpětnou vodou znamená při daném topném výkonu vysoký průtok topné vody. Jste si jist, že vám to samotné čerpadlo v kotli utáhne?

Josef Homolka:
Za gramatiku se omlouvám. Co se týče toho kondenzačního kotle nastudoval jsem nějaké články a máte pravdu je nejspíš vhodnější pro podlahové vytápění. V mém případě, ale kotel doma mám a už pár let slouží. Pokud se my podaří spustit navrhovaný systém bude jako rezervní a potřebné teplo bude z větší části ze dřeva. Proto také po něm nechci, aby nahříval nádrž  jak to v podobných zapojení bývá. To vede k zamyšlení, jestli kvůli pár hodinám ročně mám investovat do dražšího kotle a jaká by byla návratnost.  (poklona)  za názor.  Jen bych poprosil, jestli by nešlo se v tomto tématu věnovat elektrickému zapojení těch elektrotermick ých hlavic spíš než hydraulice.  (poklona)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana