Jak zapojit elektrotermické hlavice a spuštění kotle nebo čerpadla?
Radek Červený:
Jenze ona ta hydrualika uzce souvisi u regulace i s tou elektrikou. Nebrante se radam zkusenych kolegu,napr. Pana Fuka.
Ale mam pocit,ze nechcete slyset. Jdete si svoji cestou a mate klapky na ocich. Odmitate bezplatne cenne rady a pritom chcete bastlit. To neskonci dobre,viz muj predesly prispevek.
Fuk Tomáš:
Citace: Josef Homolka 18.08.2012, 14:11
...Jen bych poprosil, jestli by nešlo se v tomto tématu věnovat elektrickému zapojení těch elektrotermick ých hlavic spíš než hydraulice. (poklona)
Jak píše kol. Červený, ono to ale úzce souvisí.
Být na Vašem místě, když chcete využít klasický plynový kotel pro podlahové topení, volil bych natápění akumulační nádrže oběma kotli a jako jednu regulační úlohu bych řešil jejich přepínání a regulaci. Každý kotel chce svoje optimální provozní podmínky.
Jako druhou regulační úlohu bych pak řešil topení domu z akumulační nádrže, což je úloha tisíckrát vyřešená.
Tím dosáhnete nejen optimálních provozních podmínek kotlů, ale také zjednodušení regulační úlohy.
P.S. a když už se topí klasickým plynovým kotlem do podlahovky, tak se to dělá tak, že se pomocí čerpadla a trojcestného servoventilu honí voda v podlahovce dokola a přimíchává se horká z kotle podle potřebné teploty. A jsme zase zpátky u té hydrauliky, kterou bude třeba regulovat...
Mimochodem, ty ON/OFF termostaty, co jste nakoupil, bych nejspíš zahodil.
Ale dělejte jak chcete, je to váš systém.
Josef Homolka:
To zapojení co má Dakon na webu jsem si už mnohokrát prohlížel. ale přijde my zbytečné natápět Plynovým kotlem 800l nádrž. Jinak jestli vám to nejde do hlavy zkuste na to pohlížet jako na dva samostatný systémy a zjistíte, že ty zapojení jsou běžné. Jsou sice propojené, ale ovlivňovat se nebudou. To že chci do každého pokoje termostat je proto, že jsem nechal v ložnici Veliký radiátor(aby mohl fungovat na nižší teplotu). A podlahovka se s radiátorem společně regulovat nedá.
Prosím zkuste být při odpovědích konkrétní toto je diskuze a psát něco jako tak to fungovat nebude a přitom nenapsat důvod proč si to myslíte jen zbytečné. Je my líto, že si myslíte, že mám klapky na očích. Já si rád poslechnu cizí názor. Jen je spousta lidí kteří nechtějí přemýšlet a tak jen opakují to co už znají.
Fuk Tomáš:
Citace: Josef Homolka 18.08.2012, 16:59
Já si rád poslechnu cizí názor.
Jedním uchem dovnitř, druhým zase ven, že? Škoda promarněného času.
Jaromír Urbanec:
Citace: Josef Homolka 18.08.2012, 16:59
To zapojení co má Dakon na webu jsem si už mnohokrát prohlížel. ale přijde my zbytečné natápět Plynovým kotlem 800l nádrž. Jinak jestli vám to nejde do hlavy zkuste na to pohlížet jako na dva samostatný systémy a zjistíte, že ty zapojení jsou běžné. Jsou sice propojené, ale ovlivňovat se nebudou. To že chci do každého pokoje termostat je proto, že jsem nechal v ložnici Veliký radiátor(aby mohl fungovat na nižší teplotu). A podlahovka se s radiátorem společně regulovat nedá.
Prosím zkuste být při odpovědích konkrétní toto je diskuze a psát něco jako tak to fungovat nebude a přitom nenapsat důvod proč si to myslíte jen zbytečné. Je my líto, že si myslíte, že mám klapky na očích. Já si rád poslechnu cizí názor. Jen je spousta lidí kteří nechtějí přemýšlet a tak jen opakují to co už znají.
Já, jako první věc bych vzal klacek a šel bych zmlátit učitelku, co vás měla na češtinu. Jako druhou bych se snažil pochopit, že vaše studium článků o kondenzačních kotlích se minulo účinkem a nemohu tedy jít dále a v rychlokurzu pochopit složitější věci regulace topných systémů a za třetí bych od nikoho neočekával, že vám tady někdo zdarma navrhne řešení a ještě to bude před vámi objahovat a přesvědčovat vás o správnosti jeho řešení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana