Jak zapojit elektrotermické hlavice a spuštění kotle nebo čerpadla?
Radek Červený:
Citace: Jaromír Urbanec 20.08.2012, 17:29
a za třetí bych od nikoho neočekával, že vám tady někdo zdarma navrhne řešení a ještě to bude před vámi objahovat a přesvědčovat vás o správnosti jeho řešení.
Však to vlákno už také pár dní stojí na mrtvém bodě. Na první pohled je zřejmé, že možnosti DEMOverze byly vyčerpány a nastal čas přejít na plnou verzi se vší parádou, co s tím souvisí ;)
Milan Karvánek:
Jak říká jeden kolega projektant topenář: systém musí být nejprve 100% funkční po hydraulické stránce a fungovat i bez MaR u, pak lze dobře navrženými MaR regulátory (ekvitermní a třeba i IRC zónový) nějakou pětku ušetřit a zvýšit komfort. Mě se pro začátek hlavně vůbec nezdá to hydraulické schéma.
P.S. podlahovka se spolu s jedním velkým radiátorem dá regulovat samozřejmě a podlahovka s radiátory se za určitých podmínek dá regulovat i v ostatních případech. Zima se blíží, obávám se, že tohle do října nastudovat a realizovat svépomocí nestíháte.
Václav 3:
Nejsem topenář, na to mám jednoho velice dobrého kamaráda, ale pár regulací systémů ÚT jsem už řešil a jak to vidím na obrázku v úvodním příspěvku namalované, tak tam bude problém s tím, že se to bude nejspíše "sekat" díky velkým rozdílům teplot a nepřetlačí to ani silné čerpadlo. Takže určitě začít tou hydraulikou. Proč tak strašně nechcete použít plynový kotel přes nádrž?
Jiří Schwarz:
Citace: Lukáš Rotrekl 17.08.2012, 22:29
Čekal bych, že kotel má ekvitermu v sobě, zrovna tak jako že trojcestný ventil na výstupu z akumulačky má ekvitermu. .....
Dobře udělaný ekvitermní systém potřebuje více čidel a "inteligenci" řídícího systému
Je obrovský rozdíl jak daleko je "snímač teploty" od radiátoru nebo jestli je "nad podlahovkou"
Kde chybí znalosti a zkušenosti, tam se to žádnou diskusí "na dálku" zodpovědně a seriozně nevyřeší.
Ten "nejmenší" problém, který u špatného provedení je, že to bude reagovat na dosažení požadované teploty pozdě nebo špatně a celý systém se "rozhoupe, rozkmitá" a zbytečně to zvýší náklady, zhorší komfort,...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana