Jak vyřešit přepínání napájení ze sítě a měniče?
Pavel Rous:
Ještě upřesnění uváděného výpočtu: měřil jsem dvě vysoké lednice s mrazákem. Jedna byla tuším Whirpool a druhá Zanussi. Měřil jsem je 14 dní elektroměrem a pak udělal denní průměr. Kupodivu se obě lednice přesně shodly a odebíraly každá zhruba 1,3kWh denně. Tedy o dost míň, než uvádíte.
Gelovka Yucell 200Ah se dá sehnat za 8000,-, bylo to i míň, než v Číně začli dbát na práva zaměstnanců. Teď už se od nich moc věcí kupovat nevyplatí.
Hodně dobré měniče mají max 90% a mám obavu, že to je jen psáno, docela rád bych to viděl změřené.
cm:
Jak zde někdo psal řešení je jednoduché, použít dva ministikače s mechanickým blokováním, ale doporučiji doplnit ještě o časáky, jinak se vám to stejně jednou potká
Pavel Rous:
Citace: cm 17.08.2012, 23:50
Jak zde někdo psal řešení je jednoduché, použít dva ministikače s mechanickým blokováním, ale doporučiji doplnit ještě o časáky, jinak se vám to stejně jednou potká
Můžete mi doporučit nějaký konkrétní typ toho ministykače s mechanickým blokováním?
Daniel Hudzík:
Vzdy ma dojme, ked sa niekto chyti rady anonyma miesto rad profikov..
Ján Garaj:
Pán Rajmont, nechcem a ani neviem vám oponovať odborne,ale moje skúsenosti mi hovoria niečo iné.Menič dobíjač nesinusový cca 1500-2500,-Kč - 2000W používam pre moje perpetum mobile neberte, to doslova, už viac ako 2roky. Baterky a teraz ma ukameňujte všetci za moje kacírske názory.Už som to tu písal. Žiadne drahé solárne, kazím niekomu kšeft. Autobaterky pracujú v najextrémnejší ch podmienkach to určite uzná každý a seriozny človek a teda aj elektrikár. Opäť sme to tu písali. Autobaterka v aute vydrží 4-6rokov máloktorá, ale v dobrom prostredí v akumulátorovni vydrží aj 8 rokov(som rodený železničiar-všetko máme na baterky, pán Šwarc je to tak?) Ak kúpite 4baterky 120Ah jednu dostanete u seriozneho predajcu zadarmo.Kupuje m tak baterky cca 10 rokov.O spotrebe elektriky v chladničke a naštartovaní kompresora sme sa naraz niekde stratili. To je podľa mňa nebe a dudy. Alebo kecám.žiadnych 48 voltov alebo 24 Voltov nechcem.Hľadal som a našie som 12V to pre moje potreby stačí.Tak mám napájanú aj Zabezpečovačku v objekte(EZS) a svete div sa ono mi to naozaj takto beží aj s tou signalizáciou pri 10 a 8 voltoch. Počítanie percent je pekná vec, len treba dosádzať reálne hodnoty a tie Vy zatiaľ nemáte iba asi predpokladáte podľa síce správnych úvah o čom opäť nemôžem s Vami nijako polemizovať ale čo by človek neurobil pre svoje hračky.Lebo Fotoelektrika je zatiaľ u nás iba drahá hračka.Treba to naozaj takto brať.Môžeme sa pobaviť aj o cene, keďže píšete cenu kolektorov ale bez kolektorov je akákoľvek debata zbytočná.Kolek tory nepočítajte nakoľko ak ich nemáte ostatné je fantasmagória.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana