Jak vyřešit přepínání napájení ze sítě a měniče?

<< < (10/15) > >>

raj:
Ano.
Zabezpečovačka a lednice mají mnoho společného.
Zkušenosti z napájení zabezpečovačky (bateríí) jsou pro řešení napájení 1kW chladničky k nezaplacení.

Gratuluji.  (dance)

Pavel Rous:
Citace: Zdenek Rajmont  17.08.2012, 19:51

To bych to celé raději připojil do sítě, hlídal směr výkonu za elektroměrem a reguloval jej solárním měničem na nulu ...
Přebytky do sítě prostě nebudou ...

Lhal bych, kdyby se mi tenhle způsob nelíbil. Je to asi nejúčinnější metoda eliminující většinu ztrátových prvků. Ale realizace sakra složitá.

Viděl jsem zařízeníčka na monitorování za elektroměrem a regulaci na nulový výstup z objektu, nebo lehkou spotřebu (zřejmě pro jistotou). Ale jak to skloubit s nějakým měničem aby opravdu nedocházelo v momentu, kdy panely dávají víc než spotřeba objektu, k toku energie směrem ven - kdyby mi někdo ukázal hotové řešení, tak bych se do něj možná i pustil, i přes pochybnou legislativní situaci, do které bych se tím dostal, zaregistrovano u výrobnu nemaje...

Viděl jsem dokonce i extrémní řešení, které spočívalo v usměrnění jedné fáze a jejímu zpětnému nastřídání a pokračování do objektu. Tam jste pak mohli přidávat cokoli a nemělo se to ven šanci dostat. Jak ale by pak autor řešil zvětšování napětí, tedy opět regulaci měniče při malé spotřebě a velké výrobě, to jsem nikde nenašel.

raj:
Sdělení ERÚ k problematice ostrovních systémů fotovoltaickýc h elektráren (17. září 2010):
..... Pojem  ostrovní  provoz  chápe ERÚ  v tomto  případě jako  provoz  energetických  zařízení (zdrojů  a  k nim  připojených  spotřebičů)  prokazatelně  galvanicky  oddělených  od elektrizační soustavy, a to nejenom spínacím nebo jistícím prvkem ....

Jsem jen prostý elektrikář, ale galvanické oddělení umí zajistit i trafo ...   (dance)

PS: Mimochodem, když jsem byl v zoufalé situaci a nemohl jsem letos sehnat střídač na FVE u mne doma (protože v práci mi to ČEZ nepovolil),  vyrobil jsem si jej za cca 3 dny sám.
Signálový procesor (dsPIC),  jeden MOSFET ,  4 IGBT tranzistory a 3 tlumivky.  DDSkou a výstupním filtrem se udělá výstupní sinusové napětí, které SW fázovým závěsem zasynchronizuj ete na síť. 100kb zdrojáku v céčku. Změnou napětí regulujete výkon...  (dance)
Nic na tom není, stačí jen chtít.
(nakonec jsem střídač sehnal, a tak projekt zahálí v šuplíku)

Pavel Rous:
Tak dobrej zase nejsem, to klidně přiznám. Mít schema tak to postavím, ale jinak nemám šanci. Jsem vystudovaný chemik a programátor ;D Leda, že byste vyklidil šuplík do krabičky a poslal mi jí :)

Ján Garaj:
Ale pán Rajmont,nebudeme sa hádať a porovnávať skoro neporovnateľné .Už pri mojom predchádzajúco m vstupe som písal, že sa pokúšam niečo na chladničku pre syna.A Zabezpečovačku som uviedol len, ako že sa tým už tiež dlhšie zaoberám.Niečo na chladničku sa dá porovnávať s tým mojim druhým systémom - čerpadlový systém tri čerpadielka v kotolni, zabezpečené taktiež cez baterky.Krbové čerpadielko v prípade výpadku elektriky(po priložení do Krbu) musí bežať, inak by došlo k poškodeniu krbu.Samozrejm e sa nedá porovnávať výkon troch čerpadielok 3x55W s chladničkou.Al e predsa diskutujeme.Po rovnávali sme trochu cenu Vami a mnou udávanú.Nie technické riešenie.Moje je len tzv Bastl aj keď s požehnaním odborníkov. Kto však keď niečo vymýšla novinku nerobí vlastne Bastl, alebo je to hneď typový schválený výrobok?Možno to na vysvetlenie stačí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana