Jak vyřešit přepínání napájení ze sítě a měniče?

<< < (3/15) > >>

Pavel Rous:
No ještě mne napadá dát čidlo na protékající proud a přepínat, až když lednice vypne. Pak by oblouk nastat nemohl. Tedy já na té vstupní straně meniče čidlo mám, takže bych ho jen musel zahrnout do logiky přepínání. Ale stejně bych se toho asi bál, protože nevím, jestli to bude stoprocentní.

Miroš Jan:
Citace: Petr Liskar  16.08.2012, 17:18

relé s kontakty pro 20 Ampér pro induktivní zátěž?  :o
Kolego, poraďte mi, který že typ to je?

Například relé finder řady 66, do plošných spojů
ovládání 6 – 240 V AC, nebo 6-125 V DC.
Kontakty 30A, kategorie AC3 – 1,5kW
 ;)

To: Pavel Rous
To máte FWE v ostrovním režimu?

Pavel Rous:
Citace: Miroš Jan  16.08.2012, 17:39

To máte FWE v ostrovním režimu?

Ano.

Původně byla plánována jen 12V část pro běh počítačových síťových prvků, serveru, modemů, wifi, switche, počítačů (po nahrazení zdroje modelem na vstup 12V, které se prodávají například http://www.pcdoauta.cz/Produkty/Zdroje/c001021.html) a monitorů (některé mají prímo vstup pro 12V napájení),  menších televizí a svícení v celém objektu. To se bezezbytku podařilo.

Nicméně systém má v létě značné přebytky energie, které je vhodné nějak využít. Vzhledem k tomu, že u nás na vesnici jsou delší výpadky proudu poslední dobou dost časté, bylo zálohování lednic dost žádoucí i když vybíjet přebytky do čehokoli jiného by bylo bohužel o dost snadnější.

Petr Liskar:
Citace: Miroš Jan  16.08.2012, 17:39

Například relé finder řady 66, do plošných spojů
ovládání 6 – 240 V AC, nebo 6-125 V DC.
Kontakty 30A, kategorie AC3 – 1,5kW

Díky za tip, ale těch 1.5kW je nějakých 7A.
Pravda je, že pro tu ledničku (pokud to není stará Calexka) to stačí.  ;)

Miroš Jan:
TO : Pavel Liskar
Na tu lednici to musí bohatě stačit. Relé má dva přepínací kontakty, takže přes jeden spínat fázi,(L1 např.) a přes druhý spínat nulu,(N).

TO : Pavel Rous
Docela by mě zajímalo, jak to máte zapojené. Nebyl by výkres elektro?
Třeba poslat na můj e-mail.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana