Je opravdu nutné pospojovat vodovodní baterie?
Jan Alin:
Citace: Jiří Schwarz 16.08.2012, 12:09
Už jste viděli na "plastovém okně" nějakou zemnící svorku? (zle)
Naštěstí ne a doufám, že už tady nebudu tak dlouho, abych se toho dožil. Dělání nesmyslů se poslední dobou rozmnožilo a mě to jaksi nebaví. Radši dělám něco, z čeho má někdo užitek, nebo alespoň radost.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Alin 16.08.2012, 12:44
Naštěstí ne a doufám, že už tady nebudu tak dlouho, abych se toho dožil. Dělání nesmyslů se poslední dobou rozmnožilo a mě to jaksi nebaví. Radši dělám něco, z čeho má někdo užitek, nebo alespoň radost.
Já jsem to také psal jako jakousi nadsázku, i když z jistého úhlu pohledu může být člověk u "plasto/kovového" okna za bouřku ohrožen podobně jako druhý člověk, co si myje ruce pod nepospojovaným kohoutkem...
tatahub:
Citace: Petr M 16.08.2012, 09:07
A co polička nad vanou z materiálu sklo/kov? A vruty, na kterých drží? Přece těch 40cm cihly na štítové zdi v případě zásahu stěny taky nebude dokonale izolovat a něco se na tu poličku dostane... (norm)
Někde jsem slyšel, že existuje dostatečná vzdálenost od svodů hromosvodu, to bude asi kvůli těm poličkám.
A prý když má dům hromosvod, tak neudeří do jeho stěny.
Petr M:
Citace: Kamil Novák 16.08.2012, 12:23
A jak kvalitní potenciál země podle vás ta polička má? Proč by mělo její ukotvení ve stěně blesk zajímat?
Na to, aby se objevil potenciál, musí být předmět uzeměný? Neřešíme náhodou, jak předejít vyrovnání potenciálu skrz člověka?
Pokud se na poličce může objevit potenciál (ten se objeví, pokud není pospojována a je na cestě bleskoproudu) a kohoutek ho dokáže skrz člověka vyrovnat, tak podle logiky pospojovačů musí být mezi poličkou a kohoutkem minimálně CY6. ;)
Citace: tatahub 16.08.2012, 20:21
A prý když má dům hromosvod, tak neudeří do jeho stěny.
Ne, blesk může udeřit kamkoliv. Jenom je statisticky větší šance, že na domě s hromosvodem se trefí právě do hromosvodu. Proto neexistuje v 62305 jenom jedna univerzální ochrana, ale několik supňů (LPL) podle toho, jakou šanci chceme dát bleku, aby minul hromosvod. A málo lidí si bude dům chránit líp, než muničák... (norm)
Jaroslav Hasala:
Jak se tu většinou stává, diskuze se stočila do jiného směru, než bylo původně myšleno.
K situaci : Jde o nájemní byty, které patří obci. Není moc prostoru k vymýšlení čehokoliv nad rámec minimálních požadavků norem, vzhledem ke značně omezenénu rozpočtu.
Diskuze o tom, co by bylo lepší a bezpečnější a nejlepší a nejbezpečnější mají význam v situaci, kdy máte někoho, kdo je ochoten za to zaplatit, což v tomto případě rozhodně neplatí.
Držme se tedy tech minimálních požadavků norem. Současná definice ČSN 33 2000 - 7 - 701 Ed. 2 je podle mého soudu v tomto směru slušně řečeno nejednoznačná.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana