Jsou nutné nožové pojistky v elektroměrovém pilíři?
kolejník:
Asi jsem se špatně vyjádřil. ČEZ dal na soup"silku" s pojistkama, ale po pár metrech projektant navrhl plastový pilíř PS 112+100. Proč by tam měli být ještě nožové pojistky
když je to odjištěné na sloupě?
Zákazníkův soused to má takto: z volného vedení na sloup do skříně s pojistkama od Čezu
a dále do ER přímo na jistič a do hodin. Zákazník se diví, proč má dávat peníze za spodní díl sestavy z nožovkami.
Vít Rotrekl:
Citace: kolejník 26.07.2012, 19:57
Asi jsem se špatně vyjádřil. ČEZ dal na soup"silku" s pojistkama, ale po pár metrech projektant navrhl plastový pilíř PS 112+100. Proč by tam měli být ještě nožové pojistky
Zeptal bych se projektanta, proč to tam nakreslil. Možná k tomu měl nějaký důvod.
EDIT: Možná má projektant smlouvu s výrobcem skříní, a má nějaký bakšiš z toho co se zrealizuje. (Berte tuto poznámku jako vtip) ;)
Daniel Hudzík:
Staci, aby bola pripojka blizko trafa, mala impedancia, velke skratove prudy
Václav 3:
Citace: kolejník 26.07.2012, 19:57
Zákazníkův soused to má takto: z volného vedení na sloup do skříně s pojistkama od Čezu
a dále do ER přímo na jistič a do hodin. Zákazník se diví, proč má dávat peníze za spodní díl sestavy z nožovkami.
Projektant počítá s budoucí kabelizací rozvodu, mnohdy to tak chtějí technici distributora, aby s tím neměli při kabelizaci další práci. Ať se zákazník poptá projektanta, co ho vedlo k tomuto řešení.
Pavel Horský:
Citace: Václav 3 27.07.2012, 08:08
Projektant počítá s budoucí kabelizací rozvodu, mnohdy to tak chtějí technici distributora, aby s tím neměli při kabelizaci další práci. Ať se zákazník poptá projektanta, co ho vedlo k tomuto řešení.
To by mě zajímalo, jestli pak distributor zaplatí část pilíře (dance)
Podle mě se projektant ani nebyl na místě podívat a přípojku nakreslil dle svých zvyklostí.
Je pravda, že byste měl oslovit projektanta a zeptat se ho, proč to tak navrhl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana