Jsou nutné nožové pojistky v elektroměrovém pilíři?
Josef Dolejšek:
Citace: Jan Alin 27.07.2012, 18:50
Můj typ je, že s nimi (s projektanty) mají špatné zkušenosti, jsem také vůči jejich práci velice skeptický.
Citace: Václav 3 28.07.2012, 10:19
S dobrými projektanty nemám problém, ale když mi řekne, že nevidí důvod se jít na konkrétní situaci podívat, tak by mě vzal amok. Vy snad máte rád své kolegy - lemply, kteří Vaší profesi dělají ostudu?
Také jsem držel v ruce výkresy a technické zprávy, pod které bych se já osobně styděl podepsat.
Mně se jen nelíbí, že když vznikne nějaký zádrhel, nebo je něco nejasné, tak se to hned svádí na projektanta.
Jan Alin:
Citace: Josef Dolejšek 29.07.2012, 12:36
Také jsem držel v ruce výkresy a technické zprávy, pod které bych se já osobně styděl podepsat.
Mně se jen nelíbí, že když vznikne nějaký zádrhel, nebo je něco nejasné, tak se to hned svádí na projektanta.
Ano, nedá se to takhle paušalizovat. V oblastech kde se pohybuji se však převážná většina problémů odvíjí od špatného projektu. Buď se podle něj nedá dělat a elektrikáři to sami vymýšlí na místě, nebo a to je ten horší případ, projekt je špatně a elektrikáři ho prostě dodrží aby dostali zaplaceno a pak to opraví, aby dostali zaplaceno ještě jednou. Zažil jsem i projektanta, který v okamžiku kdy došlo k nefunkčnosti jeho řešení dojel konečně na místo a ptal se elektrikářů jakže to tam má vlastně nakreslit, když jsem mu řekl že to oni udělají tak jak to nakreslí tak se urazil, on jediný na místě nevěděl jak to má být. Ten chlap bral peníze zadarmo a měl by jít v koši do Vltavy. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana