Jsou nutné nožové pojistky v elektroměrovém pilíři?

<< < (4/5) > >>

Jozef Trpyna:
Podobný prípad som riešil asi pred 15 mesiacmi. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,19238.0.html Kontaktujte technika ČEZ-u a budete mať istotu.

Václav 3:
Citace: Josef Dolejšek  27.07.2012, 17:01

Václav 3 + Pavel Horský - proč ta averze vůči projektantům?
Co když to tak projektant navrhnul podle požadavků distributora. Konkrétně ČEZ na Severní Moravě to tak požaduje, je-li vzdálenost mezi místem připojení a umístěním RE větší než cca 20 až 25 m - obzvláště tehdy, když je přípojka trojfázová a elektroměr (tj. i jistič před elektroměrem) jednofázový.

Středočeská divize ČEZ to většinou chce tehdy, když přívod z vrchního vedení křižuje komunikaci, bez ohledu na to jaké je osazeno měření a v případě, že kabelová část je hodně dlouhá. Obvykle to napíšou ve svém vyjádření.

S dobrými projektanty nemám problém, ale když mi řekne, že nevidí důvod se jít na konkrétní situaci podívat, tak by mě vzal amok. Vy snad máte rád své kolegy - lemply, kteří Vaší profesi dělají ostudu?

Pavel Horský:
Citace: Václav 3  28.07.2012, 10:19

S dobrými projektanty nemám problém, ale když mi řekne, že nevidí důvod se jít na konkrétní situaci podívat, tak by mě vzal amok. Vy snad máte rád své kolegy - lemply, kteří Vaší profesi dělají ostudu?

Přesně tak, když kolikrát vidím, co jsou schopni odevzdat kolegové "konkurenti" na stavební úřady, chce se mi opravdu zvracet a zabíjel bych. Vážím si každého slušného a poctivého člověka a to ať už je to člověk z oboru, či nikoli. Averzi mám jen vůči lemplům, vychcánkům a darebákům, kterých mezi námi žije až zbytečně moc.

Tom Macků:
Citace: Josef Dolejšek  27.07.2012, 17:01

Václav 3 + Pavel Horský - proč ta averze vůči projektantům?
Co když to tak projektant navrhnul podle požadavků distributora. Konkrétně ČEZ na Severní Moravě to tak požaduje...

Přesně. Nejde o normy, ale o majetkové rozlišení přípojky (část ČEZ) a HDV (část vlastníka). V uvedeném případě může být vlastník rád, že vedení až po pojistky před ER bude přípojkou, o kterou se tím pádem bude starat distributor.
Pokud je svod ze SILky až na hlavní jistič, je to HDV, a to je ze zákona 458/2000 Sb. majetkem vlastníka se všemi z toho plynoucími povinnostmi.

Tom Macků:
Citace: kolejník  26.07.2012, 16:48

Pilíř je vzdálen pár metrů od skříně přípojky čezu.
Ve skříni čezu jsou pojistky.

Omlouvám se, částečně jsem zasklil prapůvodní zadání.
Pokud je HDS jen pár metrů od ER, tj. je umístěna "na hranici parcely odběratele nebo v její blízkosti" (ČSN 33 3320),  takže vedení nejde přes x cizích pozemků, přes komunikaci apod.,  určitě bych další nožovky neprojektoval. Bude se jednat o HDV, ne o přípojku.
Ovšem když to necháte s druhým jištěním, máte o jednu hypotetickou starost míň... Provozovatelem toho kabelu nebudete vy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana