Mohu vést zásuvkový okruh 5 cm nad podlahou a 5 cm pod radiátorem?

<< < (2/4) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Hochbauer  04.06.2012, 12:23

Hromosvod vede asi pět cm od fasády. Veškeré rozvody z bytového rozvaděče vedou nosnou zdí, pomyslně kříží dva svody hromosvodu. Zeď je silná asi tak 45 cm. Bydlím ve II.patře pod půdou. 

Podle ČSN 34 1390, platné (předpokládám) v době vzniku elektroinstala ce, by to při vyhovujícím stavu uzemnění svodu hromosvodu mělo bez problémů vyhovět.
Podle souboru ČSN EN 62305 (příp. ed.2),  platného v době budování nového okruhu, bych potřeboval ještě nějaké podrobnosti na zodpovědné posouzení, ale odhadem to vypadá, že to bude na hraně, možná nevyhovující.. . 

Lukáš Rotrekl:
Ve 2 patře u podlahy bude tloušťka steny 45cm na 95% dostatečná pro dostatečné oddálení od hromosvodu, pokud jste tedy nemyslel 2.patro od vrchu např z 8...

Nic méně od toho máte elektrikáře, aby posoudil na místě. Pokud to neumí (nebo spíš nechce umět) nebo máte pocit, že je mu to jedno, tak jej vyměnte...

Václav Hochbauer:
Vážený pane Schwarzi, jaké podrobnosti vám mohu poskytnout?
Nebuduje se nový okruh,  ale na poslední zásuvku, šestou v řadě, se mají napojit další dvě, jejichž vedení bude křížit třetí svod hromosvodu. Elektrikář se o hromosvody vůbec nezajímal, mne by to ani ve snu nenapadlo. Dokonce v místě svodu hromosvodu měla být jadna z nových zásuvek. Velice mne to zajímá.

Jiří Schwarz:
Já jsem se snažil "naznačit",  co se dnes u nových rozvodů má sledovat, vyhodnocovat.
A uznávám, že je hloupé, když celý dům bude tak proveden podle "staré normy" a nějaké "menší rozšíření rozvodu" by nemělo vyhovět.

Koukněte na stránky vévévé.KNISKA. EU a v SW Milana Kauckýho si zkuste dosadit skutečné "parametry a rozměry",  ono vám to spočítá potřebnou vzdálenost, jaká by měla být, aby to vyhovělo a nemuselo se to řešit...

Milan Hudec:
Citace: Václav Hochbauer  04.06.2012, 10:28

Je mu jedno, kudy si to povedu,
¨
Řemeslník bez názoru - jeho výměna nutná!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana