Mohu vést zásuvkový okruh 5 cm nad podlahou a 5 cm pod radiátorem?

<< < (3/4) > >>

Václav Hochbauer:
Řemeslník názor měl - vést kabel v liště. Ale mně se nelíbil. Není vůbec jednoduché na takovou malou zakázku někoho sehnat.
Je lepší se poradit, než dělat hlouposti. Moc  (poklona)  za užitečné rady.

Fuk Tomáš:
Citace: Václav Hochbauer  04.06.2012, 19:50

Dokonce v místě svodu hromosvodu měla být jadna z nových zásuvek. Velice mne to zajímá.

Už chybí jen abyste dodal, že je právě v tom místě do zdi zapuštěná opěra svodu.
I bez ní bych si dal tu zásuvku 20 cm stranou.

Václav Hochbauer:
Zásuvka by byla deset cm pod zapuštěnou opěrou hromosvodu. Přendal jsem ji na sousední zeď, půl metru od nosné zdi.
Vaše rady mi byly nesmírně užitečné, velice za ně  (poklona) .
Dokonce uvažuji o tom, že nechám přeložit vedení z nosné zdi na příčku a tím se vyhnout svodům hromosvodu.

Kamil Novák:
Citace: Václav Hochbauer  04.06.2012, 10:28

Je mu jedno, kudy si to povedu,  prý normy nejsou závazné, pouze doporučují. 

Jelikož jste se dopátral až na tento server soudím, že vám není jedno jak celá záležitost dopadne. Proto si vám dovolím nabídnout jednoduchou radu :
Rychle pryč od tohoto amatéra. Mohl by vám a dalším uživateům objektu, být nebezpečný!  (!)

Jozef BABJAK:
Citace: Fuk Tomáš  11.06.2012, 13:16

Už chybí jen abyste dodal, že je právě v tom místě do zdi zapuštěná opěra svodu.
I bez ní bych si dal tu zásuvku 20 cm stranou.

Uff, to som si oddýchol, že nie som blázon.  8)

Ako na blázna na mňa totiž hľadia klienti, keď pri prvej obhliadke bytu pred projektovaním rekonštrukcie elektroinštalá cie obieham bytovku a lozím po balkónoch a lodžiách aby som zistil, kadiaľ vedú zvody bleskozvodu. Potom zvyčajne nasleduje dlhá diskusia o prepäťových ochranách a cene ich nového obrovského plazmového televízora či superinteligen tnej pračky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana