Mohu vést zásuvkový okruh 5 cm nad podlahou a 5 cm pod radiátorem?
Václav Hochbauer:
Dnes jsem byl za blázna já!
Zadal jsem u firmy požadavek na přeložení kabelů z nosné pravoúhlé zdi, kde vedou dva svody z hromosvodu, na vnitřní příčky. Dnes přišel elektrikář na obhlídku kvůli cenové nabídce. Neskutečně se mi vysmál. Vedení svodů hromosvodů se vůbec neřeší, kterej pošuk mi to řekl.
Všiml si, že mám nevhodně umístěné zásuvky (na druhé straně dveří), než jsou spotřebiče. Vysvětlil jsem mu, že spotřebiče jsou u komína. Vysmál se mi podruhé, že vést kabely v omítce komína vůbec nevadí. Dodal jsem, dokud nebafnou v komíně saze, pak se kabely seškvaří, vyhází jističe a možná nevyhořím. Prý je to neskutečná blbost.
Tak nevím, jestli mám na tu cenovou nabídku vůbec čekat ...
Kamil Novák:
Jestli správně chápu, tak vy jste ten kdo platí. Jestli ano, tak bych opravdu na nabídku (ať už bude jakákoli) od tohoto machra nečekal. (no)
Onen elektrikář se možná takto pochechtával za dob OPBH a jestliže se ani po 20 letech neprobudil, pak ho nechte spát dál a poohlédněte se po jiném.
Skutečný odborník by se vás měl pokusit odradit od nebezpečných nápadů, ale když vy, jakožto laik navrhujete správná řešení a on jim nerozumí, tak pryč od něj. (surprice)
Kdyby takto postupovala většina investorů, možná by podobní diletanti brzy přešlapovali před vývěskami na Úřadech práce. (plc)
Václav Hochbauer:
Ano, jsem ten, co platí.
Jako laik jsem navrhl správné řešení jen proto, že jste mi to řekli !!
Moc se přimlouvám za všechny laiky i laičky, kteří položí diskusní otázku, protože chtějí alespoň tušit, jak by měl být jejich "problém" správně řešen, a nervat si vlasy z hlavy při nezávislé revizi, protože měli smůlu na diletanta, sice z věhlasné firmy, ale diletanta. Jako laik, pokud se předem nezeptám, nemám šanci zjistit, že je vše, jak má být.
Díky.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana