Je treba istit sekundarne vinutie transformatora?

<< < (2/6) > >>

Jiří Buben:
K čemu bude transformátor sloužit? V případĕ dou samostatných sekundárních vinutí či jednoho s odbočkou, je celkový maximálni výkon transformátoru dán součtem maximálních výkonů obou sekundárů. Takže jištĕní v primáru nezajistí ochranu před nepřípustným oteplením při přetížení jednotlivých sekundárních odboček či vinutích.

František Janeček:
Kolega Buben mne předběhl.Chtěl jsem se zeptat také na to, k čemu to trafo slouží.Jestli je součástí nějakého specielního řízeného pohonu, bývá ochrana proti přetížení součástí řídícího systemu a trafo sekundár jištěný nemá, protože je většinou ve společném prostoru s řídicí elektronikou a nebezpečí zkratu nehrozí a proti přetížení je ochrana v systému.V jiných případech jištění být musí.

Peter Petrík:
Transformator bol dovezeny zo strojom z Japonska je to stare cca 10-15 rokov. Dokumenty ziadne nic s tym neprislo.Chyba aj oznacenie CE snazim sa na to spravit nejako "reviziu". Transformator sluzi na napajanie stroja.

Citace: František Janeček  17.05.2012, 09:55

Kolega Buben mne předběhl.Chtěl jsem se zeptat také na to, k čemu to trafo slouží.Jestli je součástí nějakého specielního řízeného pohonu, bývá ochrana proti přetížení součástí řídícího systemu a trafo sekundár jištěný nemá, protože je většinou ve společném prostoru s řídicí elektronikou a nebezpečí zkratu nehrozí a proti přetížení je ochrana v systému.V jiných případech jištění být musí.

František Janeček:
Takže slouží k převedení napětí pro pohon celého stroje na jiné síti nebo je součástí nějakého řízeného pohonu třeba pro posuvy stroje?

Peter Petrík:
Jeden sekundar sluzi na napajanie stroja a druhy sekundar na napajanie dalsieho stroja. Transformator je mimo strojov.

Citace: František Janeček  17.05.2012, 10:40

Takže slouží k převedení napětí pro pohon celého stroje na jiné síti nebo je součástí nějakého řízeného pohonu třeba pro posuvy stroje?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana