Je povinné inštalovať bleskozvod ak nie je na to projekt?
Jan Hájek:
Citace: Jan Šašinka 15.05.2012, 13:05
Řady požárů a zásahu bleskem se tam nekonají, národ od blesků nevymírá.
Proboha mrkněte se na USA:
National Fire Protection Association Fire Analysis and Research Division :
During the four-year-period of 2004-2008, NFPA estimates that U.S. fire departments
responded to an estimated 24,600 fires started by lightning per year. These fires caused
an estimated average of 12 civilian deaths, 47 civilian injuries and $407 million in direct
property damage per year.
Pokud informace nevyhledáváte, většinou s k nim nedostanete a svět vypadá jako život v rajské bezpečné zahradě.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 15.05.2012, 13:34
National Fire Protection Association Fire Analysis and Research Division :
During the four-year-period of 2004-2008, NFPA estimates that U.S. fire departments
responded to an estimated 24,600 fires started by lightning per year. These fires caused
an estimated average of 12 civilian deaths, 47 civilian injuries and $407 million in direct
property damage per year.
Na to, že je to odhad do kterého jsou patrně započítány i požáry mimo objektů to na tak velký prostor a tak bouřlivé oblasti s velkým procentem dřevostaveb není zrovna moc. To bych čekal víc. Jak je to ve státech s hromosvody? Pro zajímavost jsem se zkusil kouknout namátkou do centra Denveru na Street View a opravdu jsem si žádných hromosvodů jako u nás nevšiml, rozlišení je však nízké takže jsem si mohl také nevšimnout, nebo jsem měl jen smůlu.
Pavel Horský:
To Šašinka: to jste mě tedy dostal! Pak tedy nepotřebujeme ani proudové chrániče. Na co? Kolik bylo smrťáků před jejich zavedením?
No to jste opravdu zaperlil.
František Šohajda:
Citace
Plamenní diskutéři nechytejte mne za slovo v případě RD na kopci atp. Velmi málo z vás se setkalo s úderem blesku do RD, většinou tak jen z doslechu.
Kolega elektrikář mě říkal, že před 5 roky mu "střelil" blesk na dvorku RD do takového letního WC které stálo uprostřed dvorku....kole m WC měl opřeny tyče z 8 kulatiny na rajčata (asi 150 cm)....dům bez hromosvodu v řadovce ulice.....naje dnou taková "pecka" záchod se rozsvítil a kulatiny na rajčata byli všude u sousedů
na zahradách (až 300m).....nic se nikomu nestalo......W C zůstal stát, byl stlučen z prken!.... (dance)
Milan Hudec:
Strejda letos bez kusu okapu a veškeré elektzroniky.
Já bez kola předloni (stojánek před hospůdkou fungoval asi coby dobré uzemnění.
Z okna koukám již několik let na rozštíplý sloupek betonového plotu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana