Je povinné inštalovať bleskozvod ak nie je na to projekt?

<< < (7/16) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Alin  13.05.2012, 17:56

až tak bouřlivé diskuze.

Nevadí, mám vnitřní pocit, že jsou tu poslední dobou nějak klidné vody, navíc jeden fil. směr říká, že jakémukoli pokroku musí nutně předcházet konflikt.

Jan Šašinka:
Všechno je jinak.Projeďte se trošku po světě a zjistíte,že na drtivé většině RD  hromosvody nejsou. Spojené státy nejsou rozvojovou zemí, přesto tam hromosvod
nenajdete.  Řady požárů a zásahu bleskem se tam nekonají, národ od blesků nevymírá.
Pokud vezmete německé údaje o pravděpodobnos ti zásahu do RD 72 m2, vyjde vám zhruba 900 let. Proti tísileté vodě se nazajišťujeme, nevidím důvod budovat na každé
boudě hromosvod. Plamenní diskutéři nechytejte mne za slovo v případě RD na kopci atp. Velmi málo z vás se setkalo s úderem blesku do RD, většinou tak jen z doslechu.
Osobně mi se to nepovedlo za 44 let  revizní činnosti. U škod z přepětí pak jen 3 krát.
Vlastním RD i velký výrobní objekt, hromosvod mne ani nenapadne řešit, přestože pro
elektro firmu je to muška malá. Můj názor je, že instalace hromosvodu je věcí investora.

IM:
Citace: Jan Šašinka  15.05.2012, 13:05

Spojené státy nejsou rozvojovou zemí, přesto tam hromosvod nenajdete. 

To může být z toho důvodu, že tornáda domy přímo boří na třísky, takže hromosvod by nepomohl.  :D

Milan Hudec:
To Šašinka, na základě mých zkušeností nepotřebuje naprostá většina instalací ochranný vodič (nikdy nevedl proud, nijaká porucha nenastala),  přes to ho tam vždy rád uvidím.

Rozmahel Vladimír:

Velmi málo z vás se setkalo s úderem blesku do RD, většinou tak jen z doslechu.
Osobně mi se to nepovedlo za 44 let  revizní činnosti. U škod z přepětí pak jen 3 krát.

Toto nelze tvrdit paušálně. Ono hodně záleží na tom, v jaké krajině a konfiguraci sítí se pohybujete.

Vlastním RD i velký výrobní objekt, hromosvod mne ani nenapadne řešit, přestože pro elektro firmu je to muška malá. Můj názor je, že instalace hromosvodu je věcí investora.
U RD je to Vaše osobní věc. U výrobního objektu se dají předpokládat zaměstnanci a tady bruslíte na velmi tenkém ledě. Zkušenosti, nezkušenosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana