Je povinné inštalovať bleskozvod ak nie je na to projekt?
Lukáš Rotrekl:
Radek Červený:
Ad1) Podstatnější než dodržet vzdálenost mezi svody vidím dodržení dostatečné vzdálenosti. Nic méně m top nedalo otevřel jsem si ten projekt. Doopravdy to byl dům 9x8m. Sedlová střecha. Investora neznám, ale prostě se tyto domy staví. Co ktomu investory vede a proč staví dům tak jak staví není můj problém. Byly navrženy tři svody. Pak tedy 3 svody z celkovou délkou po cca 12m a hřebenové vedení 9m.
Ad2) Na co ochranný úhelník? Zkušební svorky zahrnuty v polžce svorky s průměrnou cenou 20Kč - konkrétně jen rychle bude třeba v ideálním případě 3x zkušebka, 3x okapovka, 2x svorka 8-10 k jímačům, 3x svorka 8-8 (schválně nuvádím žádné konkrétní typy), takže ani ne těch 20 uvedených
Ad3) Ano bez revize to nemá smysl, ale tu nerad zahrnuji do ceny realizace
Ad4) Četl jste celý můj příspěvek? Uzemnění bylo už hotové a nachystrané
Ad5) Co se týká HZS za práci, to je bohužel kapitola sama pro sebe. Proč nasypete 40% státu? Nenasypete náhodou státu až 40% z toho co vám zbyde po odečtení nákladů? Já nevím jak vy, ale já kdybych nasadil hodinovou sazbu Vámi zmiňovaných 700Kč za hodinu, tak bych asi neměl co dělat. Pokud se za tyto peníze umíte prodat, tak vám závadím (v dobrém), protože jste asi schopnější obchodník než já. Já mám mnohdy problém s tím prodat svoje lidi za oněch zmiňovaných 250. Není to žádná sláva, ale nějak se s tím dá žít. Zrovna teď v pátek jsem s investorkou probíral moji nabídku proti konkurenci, kde se vyskytovala HZS v řádu 165 - 195Kč podle toho u které činnosti a práce z C21m s jednotkovými cenami odpovídajícími cca 150Kč/h (indexu 3).
Samozřejmě tento orientační proočet se nedá považovat za nabídový rozpočet pro cokoliv, záměrně jsem neuváděl jaké svorky, j, jaké podpěry.. Před realizací by samozřejmě zákazník dostal nabídkový rozpočet s konkrétními položkami s jednotkovými cenami, který by byl dodržen v případě, že by nedošlo ke změně tyechnického řešení. Pokud by chtěl zákazník dodat řešení na klíč, byly bydo toho započteny náklady na projekt, revizi,..... ale to jak říkám, projekt v tomto případě už byl hotový, neuvažoval jsem mimostaveništn í dopravu atd... a hlavně tam bylo to slovo orientačně
Radek Červený:
Pane Rotrekle,
a musíte prodat svoje lidi za každou cenu? Musíte brát každý kšeft, který je o ničem? Není náhodou filozofií a i platným legislativním požadavkem pro vaše podnikání vytvářet kladný hospodářský výsledek? Ten nevytvoříte, pokud budete pracovat pro zoufalce, kterým se i 250 Kč zdá moc.
Osobně nemám rád nabídky, které se podstřelí a posléze se tam dopinkne revize, potom posunutí zemnního vývodu, potom to a pak ono, až je to na úplně jiné cifře. Vaše kalkulace takto byla postavena. Toto jednání není košer. Zákazník má dostat na papíře řešení a cenu konečnou.
Jinak u domu 9x8 metrů mi nevychází pořád dva svody, počítá se i každých započatých 15 metrů ;)
A mimochodem, v dobré společnosti se o penězích nemluví, a u vás to není poprvé, co ve veřejné diskuzi řešíte nesmyslné cenové kalkulace. K tomuto účelu není tato diskuze určena s vyjímkou uzavřené sekce a tématu o cenách. Prostě tady plácnete nesmyslných 7000, kdejaký Jouda se toho chytne jak hovno košile a přitom všem už v tuto chvíli je jasné, že je to nesmysl.
Přeji takovým Joudům jako jste vy, aby si vychutnali pravidlo vrána k vráně sedá a pracovali jen pro ty Joudy, co sednou na tu nabídku za sedm. Toto je jediná cesta, aby se trh přirozeně vyčistil od lidí jako jste vy.
Nezlobte se, ale vám to člověk musí napsat na plnou hubu. Naznačit vám nepomůže.
Lukáš Rotrekl:
Nemusím, ale mám dvě možnosti, buď jim dát práci kterou si vydělají na své platy a nebo je propustit. Jak sem již říka s touto cenou to není na zbohatnutí, ale dá se z toho žít. Zatím tady ale rozvádíte jednu nastřelenou cenu, na které jsem jen demonstroval, že cena hromosvodu kolem 7000Kč není nereálná.
Nevím, proč furt něco píšete o tom, že jsou dva svody málo, když jsem psal, že by byly tři.
Osobně nemám rád nabídky, které se podstřelí a posléze se tam dopinkne revize, potom posunutí zemnního vývodu, potom to a pak ono, až je to na úplně jiné cifře. Vaše kalkulace takto byla postavena. Toto jednání není košer. Zákazník má dostat na papíře řešení a cenu konečnou.
Já taky ne a nedělám to. Opakuji a aby jste mě neosočil z manipulace s příspěvkem, tak i s překlepy: Samozřejmě tento orientační proočet se nedá považovat za nabídový rozpočet pro cokoliv, záměrně jsem neuváděl jaké svorky, j, jaké podpěry.. Před realizací by samozřejmě zákazník dostal nabídkový rozpočet s konkrétními položkami s jednotkovými cenami, který by byl dodržen v případě, že by nedošlo ke změně tyechnického řešení. Pokud by chtěl zákazník dodat řešení na klíč, byly bydo toho započteny náklady na projekt, revizi,..... ale to jak říkám, projekt v tomto případě už byl hotový, neuvažoval jsem mimostaveništn í dopravu atd... a hlavně tam bylo to slovo orientačně
Zákazník dostane cenu tak, aby mu bylo jasné za co platí a jaké jsou podmínky pro to, aby cena byla dodržena (např se mě stalo, že se od tvorby nabídky do začátku realizace vyskytl na střeše 4metrový anténní stožár, když jsem se ptal jestli je už střecha hotová a nic dalšího na ní nebude, tak neříkal nic, s tím že se mu anténa nezdála důležitá). Zákazník má možnost si vybrat, jestli dostane revizi odmne jako realizátora nebo si ji objedná u nějakého nezávislého RT.
Nějak mě uniká, kdy jsme řešili nějaké nesmyslné kalkulace, ale možná jsem takový jouda, že zapomínám o čem kdy byla řeč, ale to snad od mě čekáte, ne?
PS. Byl bych rád, kdyby jste se oprostil osobních útoků navíc nepodložených.
Jan Alin:
Asi bych tu cenu dál nerozváděl, je jasné že to je jen část ceny za kousek hromosvodu a jako cena z nouze, když není práce a člověk nechce umřít hlady. Z té ceny sežere mnoho stát, mnoho režie a z toho co zbude pro zaměstnance na výplatu nezaplatí ani podnájem.
Určitě jsem nechtěl svou pochybností o ceně přispět k vyvolání až tak bouřlivé diskuze. Prosím vraťme se k tématu.
Lukáš Rotrekl:
Asi tak, původně tím jenom mělo být demonstrováno, co jsou lidi schopni podstoupit za papírování a rizika, kvůli ušetřeným penězům a jaké částce.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana