je nutné propojení bleskosvodu a komínové vložky?

<< < (5/8) > >>

zerotest:
To: Jirka Š.  Posláno: Dnes v 15:19
Když cokoli bude chybět (pospojování-uvedení na stejný potenciál a uzemnění),  tak v případě úderu blesku a to i nepřímého úderu vzniknou rozdíly potenciálu řádově kV až stovky kV a začne se blýskat, a obávám se, že to nebude na lepší časy.

Jirka Š.:
Ale tohle já chápu, to mi vysvětlovat nemusíte  8)

Moje otázka směřovala úplně jinam. Co s tím, v běžné reálné situaci. Alespoň do doby, než dojde ke kompletní rekonstrukci elektroinstala ce ve společných částech domu.
Jinak si nemyslím, že mnou papsaný stav by byl nějak výjimečný. Je totiž spíše zcela běžný.

zerotest:
V reálu vezmu můj byt: jde o nejvyšší patro pod střechou a dohoda se sousedy nebo rekonstrukce je na dlouhé lokty. Za svoje jsem si předělal elektroinstala ci včetně dodělání hlavního pospojování (opravdu hlavního - nejde o překlep) a přepěťových ochran. Zbývá mi dořešit průchozí kabely od centrálního odsávání. Tedy to pospojování beru za základ pokud s tím chcete něco udělat.

kolejník:
To: zerotest
Smím se zeptat odkud to až táhnete? Nebo máte i svůj zemnič?

zerotest:
To: kolejník  Posláno: Včera v 17:22
Ve stoupačkách je zž vodič a ten je doufám dole napojený na HOP, dále tam vede roura vzduchotechnik y a doufám, že je dole spojena s HOP (tím spíš, že vede ze střechy) a do třetice na chodbě jsou hlavní rozvody a doufám, že minimálně PEN je dole spojen se zemí a jeden drát vede na topení a to by mělo být taky dole na HOP. A i kdyby to dole nebylo napojeno na HOP, tak si myslím, že jiskření a přeskoky u mě v bytě nehrozí.  To provedení považuji za minmální pro střešní byt, který je zároveň v paneláku. Pozn. je to sice někomu k smíchu, ale i vodovdní batrii na plastovém potrubí mám na pospojování a to na zákldě analýzy rizik.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana