Slyšeli jste o chystaném zrušení normy na jímače ESE?

<< < (4/9) > >>

František Šohajda:
Citace

Firmy prodávající hromosvodní materiál žádná viditelná činnost, kontrolní orgány vydávají souhlasná stanoviska a nepokutují, stavební úřady kolaudují, prodejci klidně prodávají, montážní organizace klidně montují. Jediná viditelná snaha je vystrašit revizní techniky a chlapi co to nosí na zádech na střechu.

O tomto na stránkách "Elektriky" bylo už hodně napsáno !
Hodně bylo výhružných článků co když se stane když se stane.....a podobného ražení !
Stále (už ale ne tak houfně) se montují....org ány posuzující bezpečnost jej do dneška tolerovaly s otevřenýma očima ! (zle) Někteří revizáci jej revidují bez nějakého problému !
Jsem zvědavý, co se stane do budoucna, tyto "aktiváky"  jsou na řadě velmi lukrativních budov jako
jsou nemocnice,supermarkety,letiště,nádraží a spousta a spousta dalších !!Dělat nebo předělávat na nich hromosvod bude hodně finančně náročné, dnes když nejsou peníze ani na revize jsem zvědavý jak se to bude řešit ??!!

Jan Alin:
Citace: František Šohajda  29.04.2012, 13:18

Někteří revizáci jej revidují bez nějakého problému !

Pokud udělají kontrolu dle návodu výrobce tak se ničeho nedopouštějí a neviděl jsem že by se našel blb co by napsal že aktivák vyhovuje ČSN EN 62305. Když je to na nemocnici, letišti, nádraží,... tak se na uvedení do provozu podílely i dozorové orgány a kolaudační komise. Pokud to prošlo přes ně, tak co má dělat RT? Může jen konstatovat že stav odpovídá stavu schválenému při stavbě a to taky dělají.

Citace: František Šohajda  29.04.2012, 13:18

Jsem zvědavý, co se stane do budoucna, tyto "aktiváky"  jsou na řadě velmi lukrativních budov jako jsou nemocnice,supermarkety,letiště,nádraží a spousta a spousta dalších !Dělat nebo předělávat na nich hromosvod bude hodně finančně náročné, dnes když nejsou peníze ani na revize jsem zvědavý jak se to bude řešit ?!

Dovolím si tipnout že se nebude dít nic, prostě to dožije ve stávajícím stavu.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Alin  29.04.2012, 13:45

Dovolím si tipnout že se nebude dít nic, prostě to dožije ve stávajícím stavu.

Ono to na některých typických stavbách s aktiváky bude docela boj navrhnout hromosvod v souladu s 62 305 tak aby byl dodatečně realizovatelný ....

Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl  29.04.2012, 18:48

Ono to na některých typických stavbách s aktiváky bude docela boj navrhnout hromosvod v souladu s 62 305 tak aby byl dodatečně realizovatelný ....

Teoreticky bude realizovatelný, prakticky nikoli a to nejen na stávajících stavbách. Aktiváky k tomu však dojdou také. Na souboj lobbystických skupin pak doplácí jak zákazník tak firmy realizující zakázky.

Lukáš Rotrekl:
Troufám si tvrdit, že jsem se zatím nedostal k novostavbě, kde jsem měl možnost působit ještě před kopnutím do země, aby se na ní nedala zrealizovat ochrana před blesky v souladu s 62 305...

Je to občas boj skloubit technické požadavky se vzhledovými požadavky architekta, ale vždy se to dalo překonat.... Občas s mohutnou pomocí zkušenějších a znalejších.... 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana