Slyšeli jste o chystaném zrušení normy na jímače ESE?
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 29.04.2012, 11:36
Myslím si, že byste si měl nejdříve uvedenou normu přečíst a i třeba její rozborku na stránkách ICLP, abychom podobné diskuze již jednou pro vždy ukončili.
Tady nejde o dodržování té normy, dokonce ani nejde o to, zda jsou v ní nesmysly. Já bych aktiváku nikdy nevěřil ani pozdravení. Když ovšem dokážou normu upravit tak, aby se stala normou platnou v v zemích EU, nebo dokonce jen v jedné, tak ty debaty budou pokračovat. Trochu mě překvapuje zdánlivá nečinnost firem kolem hromosvodů, vždyť aktiváky pro ně jsou něco jako nekalá konkurence. Firmy prodávající hromosvodní materiál žádná viditelná činnost, kontrolní orgány vydávají souhlasná stanoviska a nepokutují, stavební úřady kolaudují, prodejci klidně prodávají, montážní organizace klidně montují. Jediná viditelná snaha je vystrašit revizní techniky a chlapi co to nosí na zádech na střechu. To je nejsnadnější, ale zbytečné, tento koncový článek totiž nemůže nic ovlivnit.
Na každém hromosvodu lze najít chybu která by šla napadnout a je jedno podle jaké normy. To že neexistuje dům s ochrannou která plně odpovídá normě je argument pro popírání čehokoli.
Citace: Jan Hájek 29.04.2012, 11:36
Osobně bych raději hledal archu úmluvy či štěchovický poklad, to bych měl reálnější šanci uspět.
O úspěchu bych si dovolil pochybovat, ale určitě by to bylo zábavnější než politikaření okolo hromosvodů. Když u toho opečeme kus masa a vypijeme i něco dobrého, tak bych se přihlásil na výpravu a slibuji, že se o hromosvodu nezmíním ani slůvkem a to dokonce i za bouřky. :)
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Alin link=topic=22958.msg167430#msg167430
Já tak bych se přihlásil na výpravu a slibuji, že se o hromosvodu nezmíním ani slůvkem a to dokonce i za bouřky. :)
S takovymi sliby bych byl opatrny ..... :)
Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl 29.04.2012, 12:46
S takovymi sliby bych byl opatrny ..... :)
Proč, mě by se to líbilo, já do přírody rád a hromosvody by mě fakt nechyběly. :D
Lukáš Rotrekl:
Neverim tomu, ze by v teto spolecnosti nedosla pri bource rec na hromosvody.
Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl 29.04.2012, 13:10
Neverim tomu, ze by v teto spolecnosti nedosla pri bource rec na hromosvody.
Kdo o tom začne, platí další lahev, aspoň by bylo co pít ;).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana