Jak reagovat na normy?

<< < (5/6) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Mirek Vašák  13.04.2012, 20:53

Ach to názvosloví! Jak by to bylo jednoduché, kdyby se věci nazývaly pravými jmény. Je to skoro stejná absurdita jako, "absolutní přednost chodců na přechodu".Také to není 100% pravda.
Jak by to bylo jednoduché nazývat normy závaznými, s tím, že drobné odchylky jsou možné, v některých případech.
Takhle to vypadá, že se norem nikdo nemusí držet, protože spoustě lidí, hlavně laikům, unikají souvislosti s návazností na ty které zákony a vyhlášky.

Kdyby to bylo jasné a jednoduché, stoupla by nezaměstnanost  ;)

Co by dělali všichni právníci, soudci, soudní znalci,... (zle)

Petr M:

Ach to názvosloví! Jak by to bylo jednoduché, kdyby se věci nazývaly pravými jmény. Je to skoro stejná absurdita jako, "absolutní přednost chodců na přechodu".Také to není 100% pravda.

Minulý týden jsem viděl jednu ženskou, jak se rozbrečela v autobuse kvůli "nezávaznýmu" papíru. Přepravní podmínky nejsou zákon ani vyhláška, ale zezávazňuje je nějaký zákon a když ty pravidla někdo poruší jako ona, musí počítat s následkama, když ho chytnou. Obrečela "jenom" tisícovku, jela bez lístku...

Když na věc přijde, máme demokracii a člověk se může rozhodnout i jestli bude dodržovat zákony. Ale musí počítat s tím, že když je poruší, může mu říct soudce "Máš občanku, bylo ti 18, tak si to vyžer."

IM:

Tak to je velice vhodné přirovnání, akorát jsem to nechtěl uvádět, vzhledem k zaměření diskuze. Ale když už, tak je třeba si uvědomit, kdo to tehdy nalil do mozků lidí.
Média, jak se nyní nazývají. A u norem? Přemýšlejte!  :-[

Mirek Vašák:
Citace: Milan Illek  14.04.2012, 11:27

Tak to je velice vhodné přirovnání, akorát jsem to nechtěl uvádět, vzhledem k zaměření diskuze. Ale když už, tak je třeba si uvědomit, kdo to tehdy nalil do mozků lidí.
Média, jak se nyní nazývají. A u norem? Přemýšlejte!  :-[

To asi nemusím moc daleko chodit, že? Pohodlní projektanti, stoloví RT, developeři, úředníci stavebního úřadu a v neposlední řadě sami" povětšinou nepoctiví" elektrikáři, i když média také hrají určitou roli, zveřejňováním polovičatých informací.
A ti poctiví to mají jejich zásluhou těžké. Bohužel tak si demokracii nepředstavuji. Tak si představuji anarchii.
Demokracie u nás v ČR nefunguje, alespoň já ji nepotkal. Ještě, že není v názvu republiky, to by byla ostuda.

František Šohajda:
Je to trochu od....

Citace

Demokracie u nás v ČR nefunguje, alespoň já ji nepotkal.

To by jste musel začít u parlamentu a potom......... pokračovat.... ....až na konci by byl ten "špatný" elektrikář!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana