Je nutné pro troubu 2kW instalovat nový zásuvkový okruh?
Jozef BABJAK:
Citace: David Hruda 29.02.2012, 14:56
Předpokládám, že tam nějaký sporák byl i předtím, jak byl připojen?
Bola tam rúra pripojená plynovou trubkou. Ak sa mýlim, máte u mňa pivo. ;)
David Hruda:
Citace: Jozef BABJAK 29.02.2012, 15:07
Bola tam rúra pripojená plynovou trubkou. Ak sa mýlim, máte u mňa pivo. ;)
Beru vás za slovo, ale asi máte pravdu (já pivo rád).
Potom ale hrozí, že byt má hlavní jistič 1x20A a elektrická trouba zapnutá během praní nebo jiného většího odběru bude působit problémy... Prostě, chtělo by to vidět na místě.
Pavel Horský:
Citace: David Hruda 29.02.2012, 15:19
Beru vás za slovo, ale asi máte pravdu (já pivo rád).
Potom ale hrozí, že byt má hlavní jistič 1x20A a elektrická trouba zapnutá během praní nebo jiného většího odběru bude působit problémy... Prostě, chtělo by to vidět na místě.
V panelových domech ve velkých bytech je většinou "celoplynový" sporák. Sám v takovém bytě žiji. Když se manželce na Velikonoce spálil už poněkolikáté beránek, byl jsem vydržkován k okamžité koupi kombinovaného sporáku (vršek plyn, trouby elektrika). Z nouze jsem připojil troubu na stávající kuchyňský zásuvkový okruh. Nebyl problém. Při nedávné rekonstrukci jádra jsem vše udělal jak to má být a mohu klidně spát. Hl. jistič před elektroměrem je 1x25A/B. Pere se, peče se, pouští se rychlovarná konvice, mikrovlnka, běží povětšinou dvě TV a ještě se nestalo, že by byl někdy nějaký problém s přetížením jističe. Asi máme vynikající koeficient soudobosti :D
pepa111:
V normě je napsáno 2kW a více má být samostatný vývod. Ale víme , že norma je doporučená :)
Petr Doležal:
Citace: pepa111 29.02.2012, 21:21
V normě je napsáno 2kW a více má být samostatný vývod. Ale víme , že norma je doporučená :)
Ale:
5.4.1 Pro pevně připojené jednofázové spotřebiče o příkonu 2 000 VA a více se zřizují samostatně jištěné obvody.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana