Je spínání bojleru ve vt v souladu s podmínkami ČEZu?

<< < (5/8) > >>

František Šohajda:
Už se mě více krát stalo, že RD měl namontován  HDO který spínal podle distributora ale neměl co ! (zle)
Žádný stykač,relé nic!Samozdřejmě boiler "natvrdo" na síťi..
Vše zaplombováno jak má.... 8)
Jedna situace:
Majitel na to došel tak, že syn se často koupal a cena za elektřinu stoupala ! (dance)

Situace podobná jak píše tazatel...

Karel Přistoupil:
a co varianta, kdy jsou jeden, nebo dva zázuvkové obvody (samostatně jištěné) připojeny přes stykače, které sepnou při NT. V zásuvce je pak připojena pračka, nebo myčka. Pokud je potřeba mít vypráno v určitou hodinu, přepne se ručně stykač do polohy ON a může se vesele prát...  (dance)
I s tímto zapojením jsem se u zákazníka setkal při opravách elektroinstala ce

Jiří Kubík:
Pokud jsem nezaregitroval nějakou změnu energetického zákona,
tak vypínačem který překlenuje HDO odběratel porušuje smlouvu s dodavatelem.
Ve smlouvě si dodavatel u dvojího tarifu vyhrazuje právo blokovat některé spotřebiče v době VT a toto blokování je mu tímto znemožněno.
Zvláště se to sledovalo v letech sedmdesátých a osmdesátých, kdy sice peníze na proud byly,
ale jaksi nebyl ten proud.
Také by mne zajímalo, jak se to bere dneska, kdy již málokdo ví, co to byly od podzimu do jara vyhlašované regulační stupně, hodina maximálního zatížení energetické soustavy  a podobné radovánky.
Tenkrát nechat něco bez blokování byl skoro kriminální čin.

;)

Petr Liskar:
Citace: Karel Přistoupil  02.07.2012, 16:15

a co varianta, kdy jsou jeden, nebo dva zázuvkové obvody (samostatně jištěné) připojeny přes stykače, které sepnou při NT. V zásuvce je pak připojena pračka, nebo myčka. Pokud je potřeba mít vypráno v určitou hodinu, přepne se ručně stykač do polohy ON a může se vesele prát...  (dance)

Tato varianta není v rozporu s podmínkami ČEZu pro dvoutarifní sazbu, anžto pračka ani myčka nepatří mezi zařízení, kterých se blokování ve vysokém tarifu týká.

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Kubík  02.07.2012, 18:47

...
Tenkrát nechat něco bez blokování byl skoro kriminální čin.

;)

I nad vařičem jsme měli výstrahu "Nepoužívat v době špičky od... do..."!

A vymýšleli jsme jak kam natáhnout indikaci blížícího se překročení čtvrthodinovéh o maxima...

Ale když vezmeme poměr kolik energie se spotřebovalo a co se v tu dobu vyrábělo, jsme dnes někde "jinde"!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana