Je spínání bojleru ve vt v souladu s podmínkami ČEZu?
mk.klasek:
,
zjistil jsem, že nám bojler spíná pořád, kdykoli termostat zaznamená nutnost ohřevu, bez ohledu na čas, kdy máme NT, na který je napojený. V ČEZu mi sdělili, že se jedná o poruchu spínače v bojleru. Skutečně tam je spínač nebo spínání na NT řízeno v rozvaděči?
(poklona) za odpověď.
Jiří Schwarz:
Je několik možností.
Zkuste si napsat stav elektroměru, oba tarify, a za 24 hodin se podívejte, jestli se změnily obě hodnoty.
Kdyby snad VT zůstal a odběr to napočítalo jen u NT, je možné, že je vadný přijímač HDO.
Pokud se zmaní hodnota NT i VT, bylo by vhodné ověřit správnost zapojení, protože "přilepený, přivčřený" kontakt stykače se nedá vyloučit, ale moc bych na něj nesázel. A při vadné cívce stykače, přerušeném nějakém spoji,... by naopak ohřívač TUV nehřál vůbec.
radekm:
a co situace, kdyz mam pred eletromerem klasicke sroubovacvi pojistky a tu spravnou prepalim, odstranim a pod, tak mam nizky tarif nonstop. Co mi za to kdo muze, ze jsem omylem prepalil pojistku a mam NT furt? ano, nejde mi cast baraku? To ze si to v rozvodnici upravim tak ze pojedu na dve faze distributor nezjisti.
Linhart Jarda:
radekm: možné, ale velice krátkozraké řešení, fungující jen do prvniho odečtu. Každá větší odchylka v porovnání s několikaletým průměrem je RZ prošetřena. Mám i konkrétní zkušenost od kamaráda. Předloni byl půl roku na zahraniční montáži. Loni, asi měsíc po odečtu přijeli neznámí technici od ČEZu na kontrolu proč měl tak malý odběr. Vše se samozřejmě v klidu vyřešilo, nicméně technici stejně provedli kontrolu přípojky.
Navíc moderní elektronické elektroměry si veškerá data ukládají do paměti, takže případný "dvoufázový" odběr je jednoduše dokazatelný.
Jozef BABJAK:
S touto jasne formulovanou otázkou by bolo najlepšie osloviť priamo jednotlivých dodávateľov elektriny, a ich stanovisko zverejniť. Návrh pre redakciu: pošlite otázku mailom všetkým regionálnym dodávateľom a odpovede zhrňte v článku.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana